artikel> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 25 november tot 8 december

Ontvlucht even de korte, koude herfstdagen met een dampend warm kopje cultuur. Voor u geselecteerd: acht evenementen die ruim de moeite waard zijn.

Gepubliceerd

Het Koninkrijk van Henry Darger - 30CC/Minnepoort
Dinsdag 26 november, 20u00

Ken je Henry Darger? Wellicht niet. Hij leek een normaal leven te leiden. Tot hij in 1973 sterft en twee huiseigenaars zijn flat leeghalen. Daar ontdekken ze een enorm oeuvre: een epos van meer dan 30.000 pagina’s vergezeld van 300 schilderijen. Televisiester Lynn van Royen, auteur Peter De Graef en regisseur Thomas Janssens zetten dat bijzondere leven om in een theatervoorstelling die lovende recensies ontving. Op dinsdag 26 november stranden ze in Leuven waar ze Henry’s lang verborgen kunst in de spotlights van de Minnepoort opvoeren.

De Korst: het einde - Parthenonzaal, MSI 03.18
Donderdag 28 november, 20u30

Filmliefhebbers, spits de oren: op donderdag 28 november vindt de ultieme ontknoping van de De Korst-trilogie plaats. Die cyclus van postmoderne, tragikomische detectivefilms is gemaakt door Juvenalis, een ironisch productiehuis van een enthousiaste groep studenten Taal- en Letterkunde. Enkele jaren geleden brachten ze hun eerste film uit met hier en daar beroemde Leuvenaars en professoren. Zo verschijnen Rik Torfs en rector Luc Sels op het scherm!

Jazz op zondag: STUK invites LUCA Jazz - STUKcafé
Zondag 1 december, 21u00

Zondag en jazz. Die combinatie is wekelijks het toetje van het weekend in STUKcafé. 1 december is daar geen uitzondering op. Deze keer is het podium voor de studenten van de jazzafdeling van LUCA. Zij schotelen je een zwoele jamsessie voor, die contrasteert met de grillige decemberkoude. Daarbovenop is het optreden helemaal gratis!

Movies at Lokation: Lost in Translation - Anatomisch Amfitheater
Dinsdag 3 december, 20u00

LOKO vertoont in het thema 'Far From Home' gratis de film Lost in Translation. Die Amerikaans-Japanse tragikomedie uit 2003 schetst de vriendschap tussen twee onbekenden, die verloren in zichzelf in een anonieme stad leven. Deze vertoning vindt plaats in het Anatomisch Amfitheater, een historische zaal waar in 1744 dissecties op mens en dier werden uitgevoerd door de studenten geneeskunde.

M-useumnacht - Museum M
Woensdag 4 december, vanaf 19u00

Ontdek tijdens de M-useumnacht de vaste collectie, werken van de Franse kunstenares Béatrice Balcou, het organische oeuvre van Nel Aerts of de meer dan honderd middeleeuwse beeldhouwwerken van Borman. Ken je het museum reeds vanbuiten? Prikkel dan je creatieve cellen tijdens een workshop origami of zoek Brik Tu-Tok op voor rauwe en absurde teksten vol nonsens, of maak kennis met de Nederlandstalige droompop van monokimono. Dans tot slot de nacht in op de beats van Illament! Gratis met je cultuurkaart.

Open Mic – Het Depot
Woensdag 4 december, 20u00

Treed in de voetsporen van Selah Sue, Milow of Frank Vander Linden en laat Leuven op woensdag 4 december horen waarmee je muzikale geest bezig is. Wordt jouw demo geselecteerd, dan krijg je tijdens de maandelijkse Open Mic avonden carte blanche op het podium van Het Depot. Vergeet vooral je stembanden, gitaar of ander geliefd instrument niet. Nog niet overtuigd? Geen optreden zonder publiek: kom gratis langs en laat je verleiden door zowel opkomend jong talent als geoefende muzikanten.

Concert: Jan Verstraeten - STUK
Donderdag 5 december, 22u00

Als graficus en muzikant hoort Jan Verstraeten thuis op het podium van Kortfilmfestival Leuven. Oorspronkelijk wou hij met zijn project Moon Face een film maken. Het resultaat werd een betoverende single, met een grafisch sterke videoclip. Deze getalenteerde man met zachte stem voert je op 5 december met zijn filmische indiepop naar een betoverende wereld waar geen deadlines heersen, maar beeld en muziek samenvloeien.

13e Vlaamse Improcup - Aula Pieter De Somer
Donderdag 5 december, 20u00

De Vlaamse Improcup is toe aan haar 13e editie. Op vrijdag 5 december zakken tien gezelschappen uit alle uithoeken van Vlaanderen af naar Aula Pieter De Somer. Daar strijden ze, zonder script maar met een creatieve geest, voor de beker. Wat er die avond precies staat te gebeuren, weet niemand. Dat het onderste uit de kan wordt gehaald? Wees maar zeker.

Powered by Labrador CMS