artikel> Uw culturele agenda de komende twee weken

CulTip: 5 april – 25 april

De meeste paasplannen staan voorlopig nog even op pauze, maar met deze culturele activiteiten fleur je je paasvakantie zo weer op. Van een uitstap tot een luisterspel, er is voor elk wat wils.

Gepubliceerd

Radi'O Zoutloos – Studio Orka

Tot en met 11 april - online

In 2014 speelde Studio Orka Zoutloos, een theatervoorstelling over rusthuisbewoners, die in verschillende rusthuizen werd opgevoerd. Die voorstelling werd de afgelopen maanden in een luisterspel omgetoverd. Via zes podcastafleveringen van elk ongeveer een kwartier maak je kennis met een aantal prettig gestoorde rusthuisbewoners.

Het verhaal is geschikt voor groot en klein en vooral voor iedereen die zich graag laat amuseren en ontroeren. De verschillende afleveringen zijn onder andere te vinden op de website van 30CC en kunnen tot en met 11 april beluisterd worden.

Gratis.

Hotelzeepke – Compagnie Tartaren

Tot en met 13 april - online

Hotelzeepke is een miniserie van vier korte afleveringen over het leven in en rond een hotel. In iedere aflevering verschijnt een nieuwe hotelgast, die een een nieuw maatschappelijk thema met zich meebrengt. De onderwerpen worden met een evenwichtige combinatie van rauwheid en humor in beeld gebracht.

Als sociaal-artistiek theatergezelschap geeft Cie Tartaren een stem aan meer kwetsbare mensen. Zo zijn ook de onderwerpen uit Hotelzeepke gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de Tartaren. De reeks verscheen reeds in het najaar van 2019, maar is tot en met 13 april gratis beschikbaar op Podium19 van de VRT.

Na Hotelzeepke zin in nog meer Tartaren? De verhalen uit hun voorstelling MeerMinder werden onlangs tot korte video's herwerkt en zijn te bekijken op de website meerminder.eu.

Gratis.

Tussen Hemel en Aarde – Beleef het Laatste Avondmaal van Bouts

Dagelijks, woensdag gesloten – Sint-Pieterskerk Leuven

Iedere student in Leuven loopt zonder twijfel regelmatig voorbij de Sint-Pieterskerk. Toch loont het ook zeker de moeite om eens binnen een kijkje te gaan nemen. De kerk is één van de belangrijkste gebouwen in Leuven en een indrukwekkend voorbeeld van de gotische architectuur. Je kan ze gratis en zonder reservatie bezoeken.

Daarnaast wordt er ook de mogelijkheid aangeboden om je bezoek met een Tablet of HoloLens te doen. Met die digitale snufjes wordt Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts tot leven gewekt en wordt je kerkbezoek een ware belevenis. Voor zo'n digitaal bezoek kan je reserveren via de website van Museum M.

Gratis kerk bezoeken. Digitale beleving met tablet €3, met HoloLens €12.

Pink Screens Film Festival – Genres d'à côté

8 tot 18 april - online

Genres d'à côté moedigt de diversiteit binnen seksuele geaardheid en gender aan en doet daarvoor voornamelijk beroep op films. Zo organiseren zo onder andere jaarlijks een Pink Screens filmfestival, dat dit jaar online plaatsvindt. Je krijgt een selectie films rond de thema’s seksualiteit en gender aangeboden, die je kan kijken waar en wanneer je maar wilt.

Het precieze aanbod vind je op de website van Pink Screens. Het gaat om dertien films die je individueel of als totaalpakket kunt huren. Zo'n gehuurde film staat dan 72 uur lang tot je beschikking.

€3,99 per film.

€14,99 voor het hele programma.

And& expo - Look At Us Now

20 tot 25 april – STUK

Het STUK stelt binnenkort negen audiovisuele installaties van verschillende kunstenaars tentoon. De rode draad van de expo zijn actuele thema's waaronder artificiële intelligentie, overprikkeling en het vooruitgangsdenken. De werken zetten zich op een kritische manier uiteen met het idee 'Innovate for the better'.

Iedere kunstenaar biedt op zijn of haar eigen manier een perspectief op een maatschappelijke kwestie en nodigt zo de kijker en luisteraar uit om ook even stil te staan bij de huidige situatie.

Gratis met reservatie.

Powered by Labrador CMS