artikel> Uw culturele agenda de komende twee weken

CulTip: 5 oktober - 18 oktober

Cultuurliefhebbers blijven de komende weken het best zo dicht mogelijk bij de meest culturele, gezonde broeihaarden in Leuven: ‘t STUK en het Depot. Deze grootmachten branden van activiteiten.

Gepubliceerd

Omdat het herfst is en de deadlines als blaadjes van de bomen doorheen ons leven vliegen, zochten we ook een meesterlijke wandeling voor jullie uit.

BiTe - Mushroom excursion 2020 - Arenberg Park
Dinsdag 6 oktober, 17.00 uur

Altijd al willen deelnemen aan een heuse paddenstoelentocht? Aarzel dan niet, want BiTe (Biodiversity Team - KULeuven) geeft je de kans om zoals de echte Italiaanse cavatori, ofwel truffeljagers, op pad te gaan en de wondere wereld van de fungi te verkennen. Trek dus tussen twee (online) lessen door je bergschoenen - heb je standaard op kot liggen, toch? - aan om de natuurlijke schoonheden van de herfst te bewonderen.

Gratis.

Artist talk: Mircea Cantor & Siemen van Gaubergen - STUK
Woensdag 7 oktober, 19.00 uur

Naar aanleiding van hun nieuwe expo’s in het STUK, treden de Roemeense Mircea Cantor en de van eigen bodem afkomstige Siemen van Gaubergen in dialoog met het publiek. Cantor zal vertellen over de vrijheid van onze bewegingen in de ruimte. Van Gaubergen daarentegen zoomt in op zijn eigen artistieke praktijk en zijn onderzoek verricht naar hedendaagse beelden en hun menselijke waarneming. Een avond om naar uit te kijken!

Gratis met verplichte inschrijving.


Dochter van de dekolonisatie | Nadia Nsayi - STUK
Woensdag 7 oktober, 20.00 uur

Politicoloog Nadia Nsayi schreef een boek over haar twee vaderlanden: Congo en België. In Dochter van de dekolonisatie verbindt ze haar familieverhaal met de geschiedenis van de Belgische kolonisatie en de koloniale erfenissen. Passeer om 20.00 uur in STUK voor een boeiende boekvoorstelling; die online les inhalen kan later nog.

Prijs €5 (vooraf te bestellen op www.stuk.be).

Take Off UURCULTUUR - STUK
Donderdag 8 oktober, vanaf 17.30 uur

UURCULTUUR trapt af met een goedgevulde avond in het kunstencentrum STUK. Via een vooraf gekozen parcours word je verrast door een zwepend concert van Flying Horseman, een muzikale jongleur-performance (Man Strikes Back) of een futuristisch installatie-parcours waar de hoofdrol weggelegd is voor robots (Forced Labor Arena). Afsluiten doe je met de videovoorstelling van de Roemeense kunstenaar Mircea Cantor. Ook een kijkje achter de schermen bij een repetitie van het DANCE ON-ensemble is onmisbaar.

Gratis met je cultuurkaart.

Charlotte Adigéry - Het Depot
Vrijdag 16 oktober, 20.00 uur

Charlotte Adigéry in levende lijve ontmoeten, da's tout court een geldige reden om op vrijdagavond langer in Leuven te blijven. Haar carrière is tweevoudig: enerzijds is ze frontvrouw van het elektronica-project WWWater, anderzijds bewandelt ze sinds kort het muzikale pad als solozangeres. Verwacht je aan electrobeats, experimentele samples en de meesterlijke stem van Adigéry zelf.

Prijs €16 - €14 (met cultuurkaart KU Leuven).

Powered by Labrador CMS