voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken.

CulTip: 6 december - 19 december

De nieuwe coronamaatregelen en alsmaar dalende temperaturen dwingen ons om binnen te blijven. Toch zijn er nog culturele evenementen die het waard zijn om even buiten te komen in deze winterse dagen.

Gepubliceerd

Enkele evenementen om de culturele verlangens in te lossen.

Bovary - 30CC/Schouwburg
Dinsdag 7 December, 20u00

Carme Portaceli en Michael De Cock, die al de voorstelling Mrs Dalloway voortbrachten, brengen nu een ander iconisch vrouwelijk personage uit de literatuur tot leven: Madame Bovary, van Gustave Flaubert. Hun theaterstuk benadert de mannelijke visie op het vrouwelijke hoofdpersonage en hoe die man-vrouw ongelijkheid nog steeds een snijdend actueel thema is. Historisch gezien zorgde Flauberts boek al voor ophef en liet het de Franse maatschappij op haar grondvesten daveren, wat een sensationele achtergrond biedt voor deze vertolking.

Prijs: 18, 16 of 13 euro (20 procent korting met cultuurkaart)

Geert Mak Lectio Chair Lezing 2021 - 30CC/Schouwburg
Woensdag 8 december, 17u00

Nederlands' bekendste schrijver en historicus leidt deze lezing gebaseerd op zijn boek, De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis, over de markante 17de-eeuwse kunsthandelaar Jan Six. Hij neemt je mee op een boeiende ontdekkingstocht door de geschiedenis. Erna volgt een signeersessie, dus breng zeker jouw exemplaar mee voor een handtekening (en misschien een korte babbel!).

Prijs: 10, 9 of 7 euro, Gratis voor KULeuven personeel en studenten, met reservatie via de site van 30CC.

Concert BANGelijk! Arenbergorkest - Pieter De Somer Aula
Vrijdag 10 december, 20u30

Het Arenbergorkest brengt een mix van klassieke muziek en filmmuziek. Het veelzijdige programma laat zeker niemand in de kou staan, of het nu gaat om een liefhebber van klassieke muziek, een curieuze student, of een filmfanaat. Van Beethoven tot Hans Zimmer, dramatiek zal er zeker niet ontbreken.

Prijs: 12 euro, 6 euro (voor studenten) (5 euro met cultuurkaart)

Lichtparcours (un)Holy light
Zaterdag 11 tot zaterdag 18 december

Gent lichtfestival wie? Leuven schotelt haar eigen intieme lichtparcours voor met dank aan Franse curator Juliette Bibasse. Ze koos voor vijf internationale topartiesten die Leuvense monumenten omtoveren tot een magische lichtervaring. Vergeet niet de nocturne in de Kruidtuin op 18 december (van 17u00 tot 22u00) te noteren in je agenda. Daar kan je genieten van een hapje en thee samengesteld door Onan, met een prachtig lichtkunstwerk als setting.

Gratis

The Shining - CinemaZED
Maandag 13 december, 17u00

Deze meesterlijk geënsceneerde horrorklassieker van Stanley Kubrick is tegelijk een nagelbijter en een diepgaande filmervaring. De vertoning wordt ingeleid door professor in de filmgeschiedenis Roel Vande Winkel. Niet aan te raden voor studenten die deze blok zullen vastzitten met die creepy kotgenoot aan het einde van de gang…

Prijs: 4 euro met een ZED Studentenkaart (gratis aan te vragen via www.cinemazed.be/studentenkaart).

KNAL! Common grounds - BAC ART LAB KULeuven
Donderdag 16 december, 20u00

In het kader van het KNAL! Stadsfestival onderzoeken studenten van de LUCA School of Arts de relatie tussen beeld en muziek. Er wordt in het bijzonder gelet op het samenvallen van verschillende invalshoeken: denk maar aan digitaal en analoog, visueel en geluid... Het belooft een veelbelovende, unieke en artistieke ervaring te worden!

Prijs: 12 euro (8 euro met cultuurkaart)

Powered by Labrador CMS