artikel> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip (expo's): 8 maart - 21 maart

Leuvense parken dreigen te overstromen van de gezellige studenten met een glaasje in de hand, badend in de eerste zonnestralen. CulTip voorziet een uitje buiten Leuven met enkele Belgische expo’s!

Gepubliceerd

Great Black Music

Februari tot 31 maart

Voor Black History Month verlengt Les Halles haar zwoele expositie Great Black Music. Er wordt weerklank gegeven aan de bluesmuzikanten van de Mississippi-delta, aan de niet te vergeten reggae-beats uit de suburbs van Kingston en meer. Een audiovisueel thematisch parcours voert je van hiphop in de Bronx razendsnel tot blues-sferen in een bruine kroeg in New Orleans. Vierhonderd jaar aan gruwelijke rassenhaat hebben een enorme explosie van creativiteit duidelijk niet verhinderd. Breng je eigen koptelefoon mee en geniet voor 7 euro van dit buitengewone culturele epos.
Blind Date

14 maart tot 5 april

Lukt het je niet om die perfecte selfie te posten op Tinder? Klaar om op te geven? Het Snijders & Rockoxhuis helpt je uit de nood. Een wandeling langs vier locaties binnen de Antwerpse binnenstad bieden dé inspiratie. In het Vleeshuis leer je onder meer hoe Frans Snijders in de vroegmoderne tijd de mens afbeeldde met mode, maar ook even graag met eten. Voor amper twee euro mogelijks dé liefde van je leven onder de indruk brengen met een staaltje portretkunst. Laat die kans niet liggen en ga voor 5 april meegenieten!
Klimaatshow

Dinsdag 9 maart – 19u00

Geen tijd om je vertrouwde kot te verlaten? Niet getreurd! Onder de noemer 'gratis cultuur voor de student' organiseert studentenvereniging Prisma van de UAntwerpen opnieuw mee het Calamartes festival, nu online. Keuzestress tussen een streepje poëzie, muziek of toch eerder comedy of die lezing van de KUL? Dan trakteert de samenwerking tussen 11.11.11 en De studio ons op een hoogvlieger. Op 9 maart vullen zowel finalist van de humorklas Lopouchanski als slam poet Hind Eljadid met haar de woordgymnastiek je (huis)kamer. Schuldgevoel van die achterstand op je online-lessen? Geen zorgen, weetjes over ruimtevaart en inspirerende sofagesprekken rond de klimaatcrisis in Zambia staan op het avondmenu.
Moonstein-Name, Name, name

Vrijdag en zaterdag 12 en 13 maart om 19u00 / zondag 14 maart om 11u00

Even de sleur beu? Na de performance van Moonstein Dance Company voel je je letterlijk herboren. Moonstein, het normaliter rondtrekkende danstheatergezelschap duikt in de onwetendheid van geboorte en het moederschap. Midden in de natuur, in de wateren van het Middelheimmuseumpark in Antwerpen geven getalenteerde choreografe Dorianne Dessertine en haar danspartner Libby Ward hun ziel bloot. Het klotsende water wordt aangevuld met de muzikale kunsten van de Tin Fingers' frontman. Waag jij je aan de sprong, wees er dan als de kippen bij en reserveer via e-mail.
Superstudio Migrazione

Januari tot mei

Word terug gekatapulteerd naar de jaren 60 met enkele Italiaanse architecten die een absurd staaltje innovatieve hersenspinsels brachten. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat het Italiaanse archief terug aan de oppervlakte kwam, dat in het Brusselse CIVA. Elk architectuurliefhebbend hart gaat sneller slaan van deze out-of-the-box architectuur. Hun conceptuele architectuur emigreerde van haar kern: Firenze tot in het verre Tokio. Volslagen spitsvondige tekeningen worden aangevuld met installaties en collages van onder meer Rem Koolhaas. Vijftig jaar na haar ontstaan weerklinken en blinken hun ideeën nog steeds. Dat allemaal voor slechts vijf euro, maar vergeet niet te reserveren op voorhand!

De uitnodiging van Victor H.

Dinsdag 16 maart – 19u15-20u15

Architectuur meer je ding? Voor 15 euro kan je je een avond te gast voelen bij de Belgische Art Nouveau architect. Het Hortamuseum spant de kroon en nodigde tien kunstenaars uit, die allen werk ontwierpen die de woning weerspiegelen. Dat vormt een ontmoeting tussen hedendaagse kunst en ideeën van een ingenieus architect uit 1900. Daar maak je toch al te graag een avondje voor vrij? Enkel de avondroute valt op voorhand reserveren.
Léonard Pongo: Primordial Earth

20 januari tot 21 maart

Waan je even op een dromerige doortocht door Congo in BOZAR te Brussel. Léonard Pongo, Belgisch-Congolese fotograaf schetst een allegorisch beeld van de Democratische Republiek. Als Congolees die buiten zijn eigen land opgroeit, creëert hij voorstellingen. Wanneer hij met de realiteit wordt geconfronteerd, passen sommige delen wel en andere niet. Zijn vlucht door Congo van Kasaï tot het equatoriaal woud via beelden laten denkruimte voor filosofie, traditie en wereldbeschouwing. Een eenzijdig verhaal van Congo? Dat wordt hier helemaal ontkracht. Voor twee euro is dit een goedkope retourvlucht. Landschapsfoto's achterna zijn een vereiste!

Powered by Labrador CMS