voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 30/04 - 06/05

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie aanraders. Deze week: To Belong, Opendeurdag in het BAC atelier en de Open Mic in Het Depot.

Gepubliceerd

Tip 1: To Belong

Wie van dansvoorstellingen houdt die dieperliggende ideeën nastreven, moet deze week in het STUK zijn. Met To Belong wil Koen De Preter een voorstelling maken over samenhorigheid. Met een groepschoreografie voor mensen met een beperking, waagt hij zich aan de vraag wat een groep verbindt, of wanneer een groep één wordt. Hoe het voelt om er niet bij te horen, of buiten de groep te vallen. Aan de hand van bewegingen vinden de dansers elkaar terug en verliezen ze zichzelf.

De voorstelling 'To Belong' van Theater Stap en Koen De Preter is op 3 en 4 mei te bewonderen in het STUK om 20.30 uur. Tickets gaan van 10 tot 14 euro.

Tip 2: Open BAC Atelier

Na tegenslag enkele maanden geleden met een brand, is het BAC atelier weer helemaal terug van weggeweest. Deze week opent het haar deuren voor het grote publiek. Nieuwe residenten zullen er hun werk tonen, met onder andere beeldende kunsten, live muziek van Mint en performances door dramastudenten van LUCA. Voor een avond zorgeloos genieten moet je volgende week in het BAC atelier zijn.

Deze opendeurdag vindt op 4 mei van 16 uur tot 23 uur in het BAC atelier, Vital Decosterstraat 102.

Tip 3: Open Mic

Elke eerste woensdag van de maand is het van dattum in Het Depot: de Open Mic-avond. Aanstormend talent krijgt de kans om zich van de beste muzikale kant te laten zien, en dat in een ongedwongen omgeving. Afgesloten wordt er met een doorwinterde verrassingsmuzikant. Grote namen als Frank Vander Linden, Tom Helsen, Milow en Selah Sue hebben hier ooit de revue gepasseerd, dus aarzel niet om de volgende Vlaamse ster aan het werk te zien en aan je vrienden te kunnen verklaren dat je die gezien hebt toen ze nog onbekend was.

De Open Mic vindt plaats in Het Depot op 3 mei om 20 uur. Toegang is gratis.

Powered by Labrador CMS