VETO'S PLAYLIST ONZE SELECTIE

Onze muzikale aanraders van februari

Elke maand selecteert onze cultuurredactie zes nieuwe nummers uit een wirwar van playlists, radiogolven en TikTok-hypes. Ontdek hieronder onze aanraders uit februari. Je vindt ze ook in onze Spotify-playlist.

Gepubliceerd

Declan Mckenna – The Phantom Buzz (Kick In)

De king of indierock is terug! Declan McKenna brengt met What Happened to the Beach? een album uit waarbij je spontaan begint te bewegen. Phantom Buzz (Kick In), één van de absolute knallers, bestaat uit de perfecte combinatie van gillende gitaren en amusante achtergrondgeluidjes. Zijn heerlijke Britse accent bovenop die mix is de kers op de taart van je nieuwe favoriete muziekrecept.

The Last Dinner Party – Burn Alive

Dé muzikale hype van het moment, The Last Dinner Party, komt met haar langverwachte debuutalbum Prelude to Ecstasy. De band, die je ongetwijfeld kent van de hitsingle Nothing Matters, klom in een mum van tijd naar de absolute top. Prelude to Ecstasy swingt vlotjes tussen genres als barokpop en artrock. In deze goudmijn van stijlen vindt ieder wat wils. Burn Alive weerspiegelt het unieke eclecticisme dat de band zo typeert.

Pommelien Thijs – Het Beste Moet Nog Komen

Wanneer Pommelien Thijs met wat nieuws komt, staat Vlaanderen steevast in rep en roer. Nog maar een maand geleden won ze een hele hoop MIA's, nu brengt ze al haar nieuwste single uit. Als deel van een verkeerscampagne raakt Het Beste Moet Nog Komen een gevoelige snaar. 

Met het nummer wil Thijs haar fans waarschuwen voor het gebruik van smartphones terwijl je rijdt, een boodschap die dankzij Thijs' kwetsbare stem extra hard binnenkomt. Opnieuw slaagt Pommelien Thijs erin een sterke inhoud te verpakken in een hit die in je hoofd zal blijven weerklinken.

BLUAI – Ceiling Stars

BLUAI – door Studio Brussel in 2022 nog uitgeroepen tot winnaar van De Nieuwe Lichting – deelde onlangs de laatste single voordat hun debuutalbum Save It For Later uitkomt. De rustige gitaarintro van Ceiling Stars neemt je mee naar een lang vervlogen tijd. Met de prachtige stem van frontzangeres Catherine Smet, zweeft doorheen het hele nummer een licht gevoel van melancholie. Wanneer even verderop de stemmen van de drie leden samenklinken, lijkt het wel alsof de sterren op hun plaats vallen.

Royel Otis – Glory to Glory

Het Australische indiepopduo Royel Otis bracht op 16 februari zijn eerste studioalbum PRATTS & PAIN uit. Onder andere Glory to Glory, een catchy nummer dat instant een glimlach op je gezicht tovert, bouwt mee aan het dromerige totaalplaatje. De song doet denken aan die lange zomeravonden waarop alles mogelijk is.

Vind onze maandelijkse aanraders steeds terug in onze Spotify-playlist

Powered by Labrador CMS