artikel> Kort internationaal nieuws

Internationaal Kort

Internationaal kortjes geven een overzicht van korte internationale nieuwsfeitjes.

Gepubliceerd

Beste Erasmusstad

In de ranking van de Best Erasmus City Award door Uniplaces (een online verkoopplek voor studenten accommodatie) staat Leuven momenteel op een sterke vijfde plaats, na respectievelijk Madrid, Lissabon, Regensburg en Vilnius.

De race om de gegeerde titel "beste Erasmusstad" is echter nog niet afgelopen. Op de site van Uniplaces kunnen Erasmusstudenten nog steeds hun Erasmusbestemming naar de overwinning stemmen. De winnende stad krijgt de Best Erasmus City Award toegereikt en wordt bovendien host van de Erasmus City Party. Studenten die stemmen maken kans op triotickets voor dat feestje.

Oorlog om de Geesten

Op 9 maart verwelkomt Academics For Development (AFD Leuven) VRT-journalist Rudi Vranckx in de Pieter de Someraula voor een lezing over zijn nieuwste boek. Oorlog om de Geesten is een maatschappijkritisch boek over actuele thema’s zoals de terreurdreiging en het vluchtelingenprobleem.

Naast die bekende problemen heeft Vranckx het over een nieuw soort oorlog eigen aan onze tijd: een oorlog rond extreme gedachten. In de lezing zal hij zijn kijk op dit probleem uiteenzetten. Het gratis evenement is reeds volledig uitverkocht.

Israeli Apartheid Week

Van 29 februari tot 24 maart vindt de Israeli Apartheid Week (IAW) plaats in zo’n 150 universiteiten ter wereld, waaronder ook de KU Leuven. De week staat volledig in het teken van de Palestijnse bezetting en wordt overal ter wereld gevuld met initiatieven die het bewustwordingsproces rond het conflict dienen.

Zo organiseren Students for Justice in Palestine-Leuven in samenwerking met COMAC Leuven deze week verschillende activiteiten. Op dinsdag 1 maart is er een film screening, Jerusalem... The East Side Story, in het Psychologisch instituut.

Op 2 maart volgt de lezing “Why support boycot of Israeli Academic institutions”, ook in het Psychologisch Instituut. Te gast zijn twee academici die de boycot getekend hebben: Karim Zahidi (UAntwerpen), Lieven De Cauter (KU Leuven) en Anuschka Mahieu van Intal, een beweging voor internationale solidariteit. De introductielezing “Israel aparth… What?!” in Pangaea is al achter de rug.

Powered by Labrador CMS