nieuws> Maatregel voor onbepaalde duur

BREAKING: Mondmaskers opnieuw verplicht

Na de paasblok zullen mondmaskers opnieuw verplicht zijn in de aula's. De reden is een storm aan klachten van studenten en personeel. Er is geen duidelijkheid over de duur van de maatregel.

Gepubliceerd

Terug van (nooit) weggeweest: mondmaskers. Onlangs gingen veel coronamaatregelen op de schop, eindelijk kon je weer een fris neusje scheppen zonder een plakkend lapje aan je lippen.

Luc Sels, rector van de KU Leuven, kondigt nu in een interne mail aan dat na het paasreces de mondmaskers op alle campussen weer verplicht onderdeel zullen zijn van je outfit.

Lastige situatie

Doemdenkers hadden al voorspeld dat het rijk der vrijheid snel zou vervallen. Sciensano bevestigt inderdaad dat de cijfers weer de hoogte inschieten. Hoewel de rode cijfers zorgwekkend zijn, kampt de universiteit met een andere kopzorg: de afgelopen weken regent het immers klachten over de huidige mondmaskerloze toestand bij de meldpunten van de KU Leuven.

De meest voorkomende klacht: professoren ergeren zich mateloos aan het boers gedrag van hun studenten tijdens de colleges. Geregeld begroeten gapende monden en kanariegele glimlachen de blik van hun lesgever. Roddeltantes rekenen evenmin op sympathie.

Ook de studenten hebben klachten. Zo melden ze vaak de ondraaglijke ochtendgeur van koffie vermengd met bier, die walmt tijdens een gesprek met hun medestudenten in de aula’s.

Harde aanpak

Aangezien de studentenpopulatie zodanig verwilderd is geworden in de postpandemie, is de aanpak van de KU Leuven draconisch: de maatregelen zullen voor onbepaalde duur van kracht zijn.

Vanaf 19 april zullen mondmaskers dus wederom behoren tot het Leuvense straatbeeld. Om tegemoet te komen aan de andere voornoemde plaagjes, voorziet de universiteit een noodpakket: tandpasta, mondspoeling en kamillethee staan klaar voor de studenten om zo een eventuele afschaffing te bespoedigen.

De pakketjes zullen verkrijgbaar zijn in de Universiteitshal doorlopend gedurende de weekdagen. Maar ook daar is een masker verplicht.

Powered by Labrador CMS