satire> KU Leugen

KRC Genk legt de nietigverklaring van het academiejaar op tafel

Nu de Algemene Vergadering van de Pro League het huidige voetbalseizoen heeft afgerond en Club Brugge als winnaar heeft aangeduid, richt KRC Genk haar pijlen op het academiejaar.

Gepubliceerd

KRC Genk heeft haar plannen duidelijk gemaakt voor het academiejaar 2020-2021. Net als in de voorgaande jaren wil het dat volgend jaar nog steeds 30% CSE-regel gehandhaafd wordt. Het optrekken van het aantal toegelaten studenten geneeskunde is volgens de landskampioen niet wenselijk. 'Er is nu al genoeg competitie tussen die studenten, en daarbij is het niet geweten of het coronavirus binnen enkele jaren ook zo actief gaat zijn.'

Verrassend is wel dat het bestuur van Genk ook een voorstel heeft ingediend over het huidige academiejaar. 'De lessen zijn halverwege het academiejaar stopgezet. Les geven via een skypegesprek is een beetje als voetballen voor een leeg stadium: het is wel mogelijk, maar voelt toch wat aan als competitievervalsing,' klinkt het daar resoluut.

Als er niet snel duidelijkheid komt over hoe de KU Leuven concreet dat gemis wil opvangen, dreigt de club ermee om op de volgende Algemene Vergadering van de universiteit de nietigverklaring van het academiejaar op tafel te leggen. 'Iedereen terugzetten naar de studievoortgang van voor het huidige academiejaar is zo de meest correcte procedure', sluit de club af.

Powered by Labrador CMS