NIEUWS AANSLAG

KU Leuven gelast lessen in Brussel af door aanslag

De universiteit zal de situatie herevalueren na de Nationale Veiligheidsraad om 15u vandaag.

De KU Leuven heeft alle lessen in Brussel vandaag afgelast na de schietpartij in de hoofdstad gisterenavond. In de mate van het mogelijke wordt op online lessen overgestapt.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Vanochtend maakte de universiteit bekend dat er omwille van het dreigingsniveau 4 in de hoofdstad, vandaag geen colleges zouden plaatsvinden op Campus Brussel. De voormiddaglessen gaan daarom niet door, voor de namiddag word nog bekeken welke online-mogelijkheden benut kunnen worden. 

Na de schietpartij van gisteren vroeg het Nationaal Crisiscentrum om alle niet essentiële verplaatsingen naar en binnen Brussel zoveel mogelijk te beperken. Ook de Vrije Universiteit Brussel (VUB) besloot vandaag om de fysieke lessen on campus niet te laten doorgaan. 

Herevaluatie in de namiddag

Gisteren overleden twee Zweden na een aanslag in Brussel. Een derde man werd afgevoerd naar het ziekenhuis en zou ondertussen buiten levensgevaar zijn. De dader was in de loop van de nacht nog op vrije voeten, maar werd vanochtend neergeschoten, zo meldt het parket.

Dat verandert voorlopig echter niets aan de beslissing van de KU Leuven, meldt rector Luc Sels op X (het voormalige Twitter). De universiteit zal de situatie herevalueren na de Nationale Veiligheidsraad om 15u vandaag, zo meldt de universiteit. Studenten worden verder op de hoogte gehouden via het online leerplatform Toledo. 

Powered by Labrador CMS