artikel> Niet iedereen tevreden over evenement in stadspark en verhuizing naar week nul

Meningen verdeeld over startersdagen

Voor de eerste keer organiseerde de KU Leuven dit jaar tijdens de startersdagen een evenement in het stadspark. Desondanks wordt het concept door diverse studentenkringen lauw ontvangen.

Gepubliceerd

Het evenement in het stadspark werd georganiseerd naar het voorbeeld van de zogeheten 'Freshers Week' op de universiteit van Maastricht, waar jaarlijks een hele week aan activiteiten wordt georganiseerd om de eerstejaars te verwelkomen in hun stad en hun een kans te bieden elkaar beter te leren kennen. In het kielzog daarvan werd naar een voorstel van rector Luc Sels besloten om een Leuvense variant van het evenement te organiseren tijdens de startersdagen.

De festiviteiten vonden grotendeels in het stadspark van Leuven plaats met diverse informatieve standjes en eetgelegenheden. Daarnaast werden voor de studenten op de Arenbergcampus in Heverlee enkele kleinschalige activiteiten rond duurzaamheid georganiseerd in het Arenbergpark, onder de noemer 'Arenberg Trail'.

Desondanks blijkt uit een rondvraag bij verschillende studentenkringen dat er lichte twijfels zijn over de meerwaarde die het evenement in zijn huidige vorm biedt bovenop hun reguliere startersdagen, hoewel ze wel positief zijn over het concept. Er blijkt behoorlijk wat kritiek te zijn bij de uitwerking van het evenement.

Zo komen onder andere de relatief hoge prijzen van de aanwezige eetgelegenheden naar voren als pijnpunt, alsook dat de meeste standjes te klein zouden zijn geweest om aan de grote groepen aanwezigen te voldoen. De meningen over de inhoud van de standjes zijn bovendien verdeeld.

Week nul

Het plan is om volgend jaar de startersdagen ook door te laten gaan op de andere campussen. Er wordt nagedacht om de startersdagen ook te verschuiven naar week nul van het academiejaar, maar daar bestaat nog onduidelijkheid over.

De Studentenraad heeft zich vorig jaar al positief uitgelaten over die verschuiving, zegt voorzitter Lotte Delemarre, maar dat was met de invulling die er toen aan werd gegeven. 'Als de invulling verandert, zullen we ons standpunt moeten herbekijken', zegt ze.

Powered by Labrador CMS