artikel> Het Green Office wil studenten aanzetten tot ‘duurzame’ thesissen

Op zoek naar een thesis met impact? Kies eens voor duurzaamheid

Het Green Office, de duurzaamheid-jongeren aan de KU Leuven, wil studenten aanzetten hun thesis of papers te schrijven over duurzame onderwerpen. Voorbeeld? Het potentieel van fietstaxi's in Leuven.

Gepubliceerd

De opzet is simpel, zegt Noah Fuhrmann van het Green Office. ‘We willen op zoek naar thesissen of papers rond duurzaamheid met concrete toepassingen voor de universiteit of voor stad Leuven. Een thesis met een hele concrete impact dus.’

Op de website van het Green Office vind je een databank met voorbeelden. Die gaan van een evaluatie van de gevolgen van het nieuwe circulatieplan op vlak van mobiliteit en/of leefbaarheid en/of duurzaamheid, tot een biologische inventaris van de Karthuizerij, of zelfs een analyse van duurzaamheid in het officiële discours van KU Leuven voor communicatiewetenschappers. De lijst is breed, overstijgt groepen en departementen en is dus erg interdisciplinair.

De onderwerpen zijn er, nu wil het Green Office studenten en promotoren met elkaar linken. ‘Liefst vinden we een promotor die het onderwerp wil verfijnen en opnemen in zijn of haar lijst, zo is de drempel voor studenten lager’, denkt Fuhrmann. ‘Zo niet stappen studenten zélf met een onderwerp naar een promotor.’

Volgend jaar zou de eerste thesis in het kader van het project moeten geschreven worden. Fuhrmann benadrukt dat het ook om (bachelor)papers kan gaan, en dat studenten steeds zelf met ideeën kunnen komen. De huidige ideeënlijst is er gekomen na overleg tussen allerlei duurzaamheid-stakeholders: studenten, proffen, klankbordgroepen en non-profits.

Powered by Labrador CMS