NIEUWS VVS

VVS-voorzitter Julien De Wit stapt op

Julien De Wit, voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) is opgestapt. Ondervoorzitter Jef Vandorpe zal de taken overnemen. Dat kondigt De Wit aan in een interne mail naar de geledingen binnen VVS.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

De Wit had een staat van dienst van vier jaar binnen de studentenvertegenwoordiging. Hij was drie jaar actief in de studentenraad van de Universiteit Antwerpen, en liep al zijn derde jaar bij VVS. Hij was er sinds vorig academiejaar voorzitter. Zijn functie wordt nu opgenomen door ondervoorzitter Jef Vandorpe. Het is niet duidelijk of dat louter ad-interim is. 

Julien De Wit profileerde zich als iemand die ook in het publieke debat standpunten durfde in te nemen over de jeugd en studenten. 'Een moeilijke evenwichtsoefening om mijn persoonlijke standpunten voldoende in de balans te leggen met mijn taak als voorzitter', zei hij daar eerder over tegen Veto

Boek

De voormalige voorzitter van VVS was drukbezet en bracht in september 2023 ook een boek uit: Ge(e)neratie. 'Het is tijd om andere uitdagingen op te zoeken en me op andere projecten te richten', valt te lezen in een interne mail van De Wit. 

'Ik had het gevoel dat de organisatie er rijp voor was en we nu de komende maanden kunnen inzetten op overdracht. Ik verdwijn niet volledig van het toneel, maar blijf op de achtergrond aanwezig om de ploeg te ondersteunen', zegt De Wit in een reactie aan Veto.

Dit artikel werd  geüpdatet om de reactie van Julien De Wit bij te voegen

Powered by Labrador CMS