PARTNERCONTENT

Manieren waarop je magnesium in je dieet kunt opnemen

© Louis Hansel

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam, maar het is ook een van de minst begrepen. Het wordt "de nieuwe vitamine D" genoemd omdat experts nu geloven dat je meer magnesium nodig hebt om je lichaam gezond te houden. Hoe krijg je magnesium binnen via het voedsel dat je eet en de supplementen die je kunt nemen?

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Magnesium supplement

Het nemen van een magnesium supplement is een gebruikelijke manier om meer van dit essentiële mineraal binnen te krijgen. Je vindt ze in pilvorm of als poeder. Magnesiumsupplementen zijn vaak nuttig als het gaat om slaap, stress en spierkrampen. Als je een gezondheidstoestand zoals diabetes of hartaandoeningen hebt, wordt het aanbevolen om ten minste 400 mg magnesium per dag in te nemen voor optimale gezondheidsvoordelen.

Donkere chocolade

Als je op zoek bent naar een smakelijke manier om je magnesiuminname een boost te geven, dan is donkere chocolade een uitstekende optie. Magnesium is een mineraal dat helpt bij de gezondheid van het hart en de bloeddruk en er is ook aangetoond dat het de geestelijke gezondheid verbetert. Pure chocolade wordt consequent in verband gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen en beroertes. Zolang je kiest voor pure chocolade van hoge kwaliteit met minimaal 70% cacao, kun je van deze voordelen profiteren zonder al te veel calorieën of toegevoegde suikers. Hoewel donkere chocolade over het algemeen als gezond wordt beschouwd, bevat het nog steeds veel vet en calorieën, dus trakteer jezelf af en toe.

Havermout

Havermout is een uitstekende bron van magnesium en vezels. Het is ook rijk aan antioxidanten en eiwitten, waardoor het een vullend ontbijt is waar je tot de lunch mee door kunt gaan. Je kunt het helemaal zelf maken met gerolde haver, maar er zijn ook instant varianten verkrijgbaar. Hoewel instant havermout misschien minder voedzaam is dan de ouderwetse soort, bevatten ze nog steeds veel magnesium en duurt het slechts enkele minuten om te bereiden.

Amandelen, cashewnoten en andere noten

Een andere manier om magnesium binnen te krijgen is uit noten. Noten zijn een geweldige bron van magnesium en een goede keuze voor iedereen die meer magnesium aan zijn dieet wil toevoegen. Ze bevatten echter veel calorieën en vet, dus ze moeten met mate worden gegeten.

Koffie

Magnesium zit ook in koffie en de hoeveelheid magnesium in een kop koffie kan sterk variëren. Het hangt allemaal af van het type bonen dat je gebruikt, maar het is mogelijk om meer dan 400 milligram (mg) magnesium uit één kopje te halen. Koffiebonen bevatten chlorogeenzuur, waardoor je lichaam magnesium beter kan opnemen dan wanneer je alleen het mineraal zou innemen. Dit betekent dat koffie bij regelmatig gebruik een goede bron van magnesium is.

Powered by Labrador CMS