artikel> Ook voor de maand mei wordt maar 50% van de huurprijs aangerekend

KU Leuven verlengt huurkorting voor residenties

De KU Leuven zal ook in mei de helft van de prijs aanrekenen voor de residenties die zij zelf verhuurt. Die nieuwe korting geldt tot 15 juni, maar kan verlengd worden.

Gepubliceerd

Door de lockdownmaatregelen in verband met het coronavirus sloot de universiteit begin maart al haar deuren. De meeste studenten kozen daarop huiswaarts te keren. Ondanks het wettelijk verbod terug te keren, bleven de meeste huurcontracten voor koten wel gewoon doorlopen. Veel studenten die afhankelijk waren van studentenwerk om hun kothuur te betalen kwamen daarmee in acute financiële nood.

De KU Leuven besloot aan die noden tegemoet te komen door de huurprijs van residenties in eigen beheer te halveren in april; een beslissing die gelet op het verloop van de crisis en de zware financiële lasten voor de universiteit maand na maand opnieuw geëvalueerd zou worden. Uit interne e-mails die Veto kon inkijken blijkt dat dit inmiddels ook gebeurde voor de volgende huurmaand, waardoor de huurkorting van 50% tot 15 juni blijft gelden.

De KU Leuven zelf staat overigens niet te springen voor een massale terugkeer van studenten en lijkt te broeden op specifieke blokmaatregelen voor haar residentiebewoners. Uitsluitsel daarover wordt volgende week pas verwacht.

Powered by Labrador CMS