artikel> Diversiteitsplatform UNDIVIDED hekelt satirisch evenement

Ophef over Politiek Incorrecte Avond van Eoos

Woensdagavond organiseerde taal- en regiostudieskring Eoos een ‘Politiek Incorrecte Avond’ in Fakbar Letteren. Het evenement stuit op kritiek vanuit diversiteitsplatform UNDIVIDED.

Gepubliceerd

UNDIVIDED, het diversiteitsplatform van de KU Leuven, zegt geschokt te zijn door wat zij een ‘racistisch evenement’ noemen. De wekelijkse tapavond van Eoos werd vooraf aangekondigd als een evenement omwille van ‘gezonde zelfspot met de té politiek correcte Eoot (student taal- en regiostudies, red.).’ De kring voegde er verder aan toe dat politieke correctheid voor hen gelijkstaat met ‘maatschappelijk bewustzijn’.

Voor de gelegenheid werd Fakbar Letteren gedecoreerd met verschillende posters waarop zaken als ‘Gay zijn is een keuze, trans zijn is een hype’ en ‘Er was geen genocide in Congo, want Congolezen zijn geen mensen’ stond te lezen. Ook werden gasten uitgenodigd zelf hun politiek incorrecte leuzen op te schrijven. Aan de hand van een draaiend rad met foto’s van Stalin, Leopold II en Mao Zedong konden gasten tot slot een bijhorende cocktail bestellen.

Eoos verwees in een reactie aan UNDIVIDED naar de satirische ondertoon van het evenement. UNDIVIDED zelf liet intussen via Facebook weten de grap maar matig te smaken aangezien ‘racistische humor natuurlijk nog steeds racistisch is’. Door het evenement ziet UNDIVIDED bovendien bevestigd worden wat veel gekleurde studenten hen eerder meldden; met name dat ‘Studentenkringen hen niet gelijkwaardig toegang bieden in hun werking.’

Powered by Labrador CMS