artikel> Studenten krijgen twee uur 'general college'

Sociale School (UCLL) schorst les voor actiedag besparingen

Sociale School-studenten worden dinsdag vrijgeroosterd voor een 'general college' over de gevolgen van de besparingen in hun sector.

Gepubliceerd

Het college krijgt de titel 'Solidariteit onder vuur. Een kritische analyse van het Vlaams regeerakkoord'. De hogeschool zal de studenten uitleggen waarom het maatschappelijk middenveld ongerust is over de besparingen. De studenten zullen daar de gevolgen van voelen, want later gaan zij in die sector aan de slag.

Daarmee worden de studenten min of meer aangezet tot actie, zegt docent Peter Raymaekers. 'Als ze het eens zijn, kunnen ze achteraf de petitie ondertekenen. Uiteraard verplichten we hen daar niet toe.'

Vuurwerk

Donderdag wordt de week van actievoering afgesloten met een demonstratie aan de gebouwen van de Vlaamse regering in Brussel. Dat is een actie van Vuurwerk, de vereniging van 177 middenveldorganisaties die protesteert tegen de regeringsplannen.

De studenten worden ook uitgenodigd om daarop af te komen. Ze worden niet vrijgeroosterd, zegt Raymaekers. 'Als ze les missen, missen ze les. Dat is zoals bij de vrijdagbetogingen in het secundair.'

De les van dinsdag is niet verplicht en er is ook geen evaluatie aan gebonden. Studenten werden zondag geïnformeerd via het intranet.

Powered by Labrador CMS