artikel> Geen spaghetti of vol-au-vent meer, wel duurzaam en gezond alternatief

Alma open op reservatie aan 6 euro per maaltijd

Studentenrestaurant Alma opent ondanks de coronaperikelen opnieuw de deuren. Maaltijden moeten samen met een zitplaats gereserveerd worden en vallen ongekend duur uit.

Gepubliceerd

Gedaan met een snelle én goedkope hap in de Alma voor wie geen tijd vindt om te koken. Anno 2020 noopt het coronavirus studenten om hun maaltijd en plaats vooraf te reserveren én te betalen.

Alma hoopt daarvoor een applicatie op de website klaar te hebben tegen volgende week. Een reservatie is 40 minuten geldig om circulatie te garanderen. Plaatsen kan je op basis van het aantal reservaties vastleggen op een vooraf opgestelde plattegrond. Eten met vrienden blijft zo, weliswaar op afstand, mogelijk; ook aan dezelfde tafel.

Twee klassiekers sneuvelen alvast in het nieuwe concept: spaghetti en vol-au-vent. Hun vervangers op het menu zijn duurzamere en gezondere maaltijden van elk 6 euro. Veel keuze rest er verder niet: zo zou er slechts het aanbod van een vegetarische en een niet-vegetarische schotel overblijven. Na de coronacrisis zou wel worden teruggeschakeld naar het oude systeem, al bestaat de kans dat ook dan het aanbod herbekeken wordt.

Ook voor de kleinere foodcorners geldt een verminderd aanbod, al zou daar in principe geen reservatie nodig zijn. Kleinere locaties zoals Alma ESAT en De Moete zouden wel geen zitplaatsen aanbieden. Ook de grotere Alma’s 1 en 2 blijven inzetten op afhaling van snacks via een nieuwe 'bike-through'.

Alma zelf kon niet bereikt worden voor commentaar.

Powered by Labrador CMS