reportage> Studenten trotseren obstakelloop

Bezweet, bewaterd en bekleurd: Survival of the Student

Op woensdag 19 april trokken zo’n 1.300 studenten naar Heverlee voor de derde editie van ‘Survival of the Student’, een hindernissenparcours om ‘u’ tegen te zeggen.

Gepubliceerd

Afgelopen woensdag palmde ‘Survival of the Student’ zowat het halve sportkot in. Studenten uit alle richtingen kwamen er bewijzen hoe hardcore ze waren door zo’n 6,5 kilometer lang een heus hindernissenparcours te trotseren.

Het populaire evenement georganiseerd door de Leuvense studentenkoepel LOKO en sportkring Apolloon trok ook dit jaar weer veel volk: verdeeld over 20 waves vertrokken zo’n 1.300 sportievelingen in witte T-shirt en zweetband vanaf de startblokken.

Na het eerste startschot volgde Veto, weliswaar met de fiets, de eerste lopers eens langs het parcours. De studenten moesten zich een weg banen langs zo’n 27 hindernissen. Niet enkel de organisatoren, maar ook verschillende andere studentenorganisaties hadden immers een beproeving klaar.

Zo sprongen de lopers onder andere van een hoge muur, waadden ze door een hindernissenparcours in de gracht en kropen ze zelfs door een soort speleobox die bijna kunstzinnig in een bestelwagen geknutseld was. Vervolgens werden de studenten - op color run-wijze - overspoeld met bussen kleurstof.

Wanneer ze dan uiteindelijk, volkomen bezweet, bewaterd en bekleurd bij de finish aankwamen, werden ze nog opgewacht door een klein legertje breedboys met rugbykussens die de laatste en moeilijkste hindernis moesten vormen, maar vooral van het zonnetje aan het genieten waren.

‘Het evenement is zeker niet competitief,' vertelt Koen Peters, Coördinator Sport bij LOKO, ‘er valt niets te winnen. De bedoeling is om op een laagdrempelige manier studenten aan het sporten te krijgen.’

‘Het is wel nog steeds mogelijk om te weten hoe goed je het gedaan hebt’, vervolgt Peters. 'In samenwerking met Ulyssis houden we elke individuele score bij.’ Deze scores zijn te lezen op de site. Het parcours is een kleine variatie op die van vorig jaar, weet Koen. ‘Omdat we hier met een beschermd bos zitten, mogen we niet zomaar overal lopen en hebben we wat moeten aanpassen.’ (lacht)

LOKO is vrij tevreden over het evenement, van de 1.500 tickets werden er ongeveer 1.300 verkocht. ‘Ook met het weer hebben we geluk gehad, gisteren was het echt slecht weer, en vanochtend bij het opzetten was het ijskoud’, vindt Peters. ‘Alleen jammer dat we die laatste tweehonderd tickets niet meer verkocht hebben gekregen. Die waren eerst voorbehouden aan de kringen die een hindernis hebben opgesteld, en toen we die vijf dagen geleden aan het grote publiek te koop stelden was het zo’n slecht weer dat die verkoop niet zo succesvol was.’

Powered by Labrador CMS