artikel> Langzaamaan meer studenten op de campus toegelaten

Broodjesbars van kringen terug open

Na een viertal maanden van sluiting, mogen broodjesbars van kringen als Ekonomika, VTK en LBK onder strikte voorwaarden terug open.

Gepubliceerd

Begin november moesten de broodjesbars van studentenkringen noodgedwongen de deuren sluiten, al lukte het hen toen ook al om volledig coronaproof te werken. Particuliere broodjeszaken konden al die tijd wel open blijven. Na een aanvraag van studentenkoepel LOKO, heeft de KU Leuven nu de goedkeuring gegeven aan de kringen om te heropenen.

Nu er meer en meer lessen op campus en dus meer studenten in Leuven zijn, wil de universiteit studenten met de heropening toch een beetje perspectief geven. LOKO haalde daarnaast aan dat het contact met vertegenwoordigers studenten kan helpen voor hun mentaal welzijn. Bovendien zijn de broodjes goedkoper bij kringen, niet onbelangrijk voor veel studenten.

Strenger dan de rest

De broodjesbars van de kringen zullen een veiligheidsprotocol volgen dat strenger is dan dat van particuliere zaken.

Ekobar van kring Ekonomika opent volgende week woensdag al. 'Dinsdag doen we nog een stresstest, maar ons team is alleszins extra gemotiveerd', vertelt Cedric Verlinden, praeses van Ekonomika. 'In december waren er bijvoorbeeld ook minder studenten, maar nu merkten we dat er opnieuw veel studenten naar Leuven komen.'

Ingenieurskring VTK laat weten dat ze de laatste afspraken aan het maken zijn met hun faculteit, maar dat ook broodjesbar Theokot normaal terug de deuren opent. De Baarr van bio-ingenieurs LBK opent vooralsnog niet.

Ook de broodjesbar van internationaal huis Pangaea blijft dicht. 'De doelstelling van onze bar is echt ontmoeting stimuleren en mensen samenbrengen, meer dan enkel praktisch broodjes leveren', laat het Pangaea-team weten.

Powered by Labrador CMS