artikel> Ook dit jaar spectaculaire prijzen

De 24 urenloop, wat schuift dat?

We naderen de laatste uurtjes van de 24 urenloop. De lopers geven nog steeds alles en nog lang niet op. Maar wat verdienen ze daar mee? Veto dook alvast in de prijzen.

Gepubliceerd

Net als de vorige jaren reiken de kringen steevast enkele mooie prijzen uit aan de doorwinterde lopers. Bij VTK maak je traditioneel kans op jaarabonnementen voor Netflix of Spotify, of anders een Bluetooth box of sportgerief. Die prijzen zitten in een tombola, waarvoor je punten kan scoren door rondjes te lopen onder de 85 seconden.

De hoofdvogel die je bij Apolloon kan schieten, is, eveneens traditiegetrouw, een skireis. Ook Apolloon werkt met een tombola voor de grote prijzen: afhankelijk van het uur scoor je een bepaald aantal punten. Met 24 punten maak je kans op de skireis.

De snelste loper krijgt dan weer een sporthorloge van Polar. De loopgroep met de beste prestaties wordt gehuldigd met een exclusief feestje in de Zak, de fakbar van Apolloon.

Een spurtje naar het gala

Zet je de beste tijd neer bij Underdogs, dan ga je aan de haal met drankkaarten in de 7 Oaks en tickets voor de volgende TD. Het hoogste aantal rondjes levert je een stevige goodiebag op.

Politika beloont haar lopers ook vooral met tickets voor TD’s en cantussen, en eentje voor het galabal. Alleen de date ontbreekt nog.

Wil je pas echt baden in het prijzengeweld? Naast ‘eeuwige roem, glorie en faam’, maak je bij Medica kans op goodiebags en allerlei andere leuke prijzen. Per rondje (onder de 80 seconden voor de mannen, 90 voor de vrouwen) kom je terecht in poules. Hoe hoger, hoe beter de prijzen, luidt het. Die prijzen lopen van 100 shotglaasjes tot waardenbonnen voor onder andere Past-à-Porter, lasershooting, poolen of Escape Room.

VRG rekent per 4 rondjes. Met je eerste rondje win je een stukje pizza. Doe je er dertig, dan kom je in the running voor een Go Pro. Wie het meeste rondjes loopt, wint een Polar sporthorloge.

Geen reclame

De kringen mogen dan weer niet expliciet aangeven door wie die prijzen gesponsord worden. Kringen mogen niets uitdelen waar een vermelding of logo van een sponsor op staat, dat mag enkel op de wedstrijd t-shirts.

De voornaamste reden daarovoor is dat LOKO zelf ook sponsoringscontracten heeft en haar sponsors anders geen exclusiviteit kan garanderen.

Powered by Labrador CMS