REPORTAGE KATJE

De campuskat van de Parkstraat

Op de campus Sociale Wetenschappen vind je niet alleen studenten, maar ook af en toe een katje. Luz, een kotstudent in de buurt van de campus, bij wie het katje graag langskomt, vertelt ons het verhaal van katje Lily.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Lily op Instagram

Enkele fans richtten een Instagrampagina op voor het campuskatje. Volg haar hier.

In mei vorig jaar verscheen het katje voor het eerst aan het kot van Luz. De eerste maanden noemden Luz en de kotgenoten het katje Pascal. Omdat het mager was en vaak langskwam, dachten ze eerst dat het een zwerfkat was. Voor de zekerheid nam Luz daarom contact op met Zwerfkat in Leuven.

Lily ruikt aan een bloemetje.

Het katje bleek gechipt te zijn en officieel Lily te heten. Lily heeft een witte vacht met vlekjes. Je kan haar vooral herkennen aan de twee grote gestreepte vlekken op haar schouders. Ze is niet groot, eerder dun.

Lily de campuskat

Met haar charmes ontpopte Lily zich al snel als de mascotte van de campus Sociale Wetenschappen. Ze dartelde er vrolijk rond en gaf kopjes aan de studenten die er naar de les gingen. Maar de campus en de residentie waar Luz op kot zit, zijn niet de enige plaatsen waar Lily haar kopje laat zien: ook in de buurt komen Leuvenaars haar vaak eens tegen.

Ze is als het ware de maizena in de omgeving van de campus Sociale Wetenschappen

In de zomer verhuisde Lily. Toch komt ze nog altijd af en toe piepen op het kot waar Luz verblijft. Niet alle kotgenoten zijn even begaan met het katje, maar dat komt vooral omdat Lily alleen kan passeren langs de koten die beneden zijn gelegen. Kotstudenten aan de voorkant van het gebouw zien haar dus veel minder. Het lijkt alsof ze een paar kotstudenten echt kent. Wanneer Luz niet op kot is, staat Lily immers vaak voor de deur rondjes te draaien.

Lily op pad.

Lily haalt wel eens gekke streken uit. Zo durft ze binnen de kamers te glippen, terwijl dat eigenlijk niet mag. ‘s Avonds zorgt ze af en toe voor nachtlawaai, zoals andere partyanimals in de buurt. Ze springt dan op de vensterbank en miauwt er voor de geblindeerde ramen.

Een begane kattencommunity

Tijdens de examenperiode in januari verdween Lily voor een maand. Luz en enkele kotstudenten waren bezorgd en deden een anonieme oproep om te polsen of iemand in de buurt haar nog had gezien.

Lily in een boom.

Volgens bewoners uit de buurt bleek ze niet van de aardbol verdwenen te zijn, en na de blok kwam ze inderdaad terug tevoorschijn. Het leek wel alsof ze ook een zware examenperiode achter de rug had en terug aan haar sociale kattenleven kon beginnen.

Lily is vooral een heel sociale en lieve kat. Ze is als het ware de maizena in de omgeving van de campus Sociale Wetenschappen. Ze zorgt er voor verbinding en zette zonder het te beseffen een kattencommunity op pootjes. Bijna iedereen in de buurt kent en geeft om haar. Kom jij haar ook eens bezoeken?

Powered by Labrador CMS