NIEUWS ALMA

Factcheck: zijn de porties friet in Alma kleiner sinds het gebruik van potjes?

'Het heeft alles te maken met beleving.'

Sinds dit academiejaar maken de populaire Alma-vestigingen gebruik van potjes voor het opdienen van frietjes. Menig student vroeg het zich al af: zijn de opgediende porties daardoor kleiner dan vroeger? Zoals het serieuze studentenjournalistiek betaamt: hoog tijd voor een grondige factcheck.

Gepubliceerd

We stelden Alma-CEO Tom Mestdagh een vraag die bij veel studenten al maanden op de lippen brandt sinds het invoeren van de frietpotjes in onder meer Alma 1: zijn de porties frietjes daardoor kleiner geworden?

'Bij de vernieuwing van de "look and feel" van Alma 1 zijn we tevens overgeschakeld naar de "nieuwe" huisstijl van Alma voor het porselein', schrijft Alma-CEO Tom Mestdagh in een schriftelijke reactie.

De huisstijl is niet 'nieuw', aangezien ze eerder al is ontwikkeld. Ze wordt telkens geïntroduceerd bij een nieuwe vestiging of na de verbouwing van een bestaande vestiging. 'Zo werken Gasthuisberg, Alma 2, De Valk, Esat, 2 en Quadrivium al meerdere jaren met dit type porselein', aldus Mestdagh.

'Look and feel'

De porties zijn volgens de CEO dus niet kleiner, de nieuwe aanpak heeft louter met de nieuwe 'look and feel' van Alma te maken. 'De klanten kunnen nog steeds gratis frietjes bijhalen bij het nuttigen van een hoofdschotel', vertelt Mestdagh, 'dat is niet veranderd!'

Studenten mogen er dus gerust in zijn dat ze nog steeds evenveel waar krijgen voor hun geld. 'Ondanks het feit dat Alma het tegengaan van voedselverspilling hoog in het vaandel draagt, heeft het daar niets mee te maken, maar wel alles met beleving', besluit Mestdagh. 

Wat beleving betreft: laat ons voor de rest wel hopen dat de prijzen binnenkort eindelijk weer wat zullen dalen.

Powered by Labrador CMS