artikel> Student slachtoffer van eigen goede daad

Geplande overval na nachtje uit

Een nachtje uit eindigde voor een Leuvense student in een klein drama. Hij nam twee Brusselaars op kot die hun laatste trein hadden gemist. Ze overvielen hem de ochtend erna. 'Het was gepland.'

Gepubliceerd

Dinsdagochtend werd een Leuvense student aangevallen en bestolen in residentie Camillo Torres. Na een avondje uit bood hij twee Brusselaars, een jongen en een meisje, onderdak omdat ze hun laatste trein hadden gemist. De volgende ochtend gingen ze voor zijn geld. Er volgden schermutselingen en de dieven gingen ervandoor.

'Ze zeiden dat ze in Brussel studeerden. Ik ga ervan uit dat het gepland was, aangezien een van hen een airsoft-pistool bovenhaalde', zegt de student.

De student belde zelf de hulpdiensten. Hij stelt het momenteel goed en gaat enkele dagen naar huis om te herstellen. Er waren geen ooggetuigen bij het voorval, de hulpdiensten buigen zich momenteel over de zaak.

Enkele andere kotbewoners werden wakker van het incident, maar hebben niets gezien. 'Ik hoorde tafels en stoelen bewegen en luid gebrul, maar ik wist niet vanwaar het kwam', luidt het. 'Mijn buurman hoorde blijkbaar wel iemand om hulp roepen en is er naartoe gegaan. Hij was te laat en heeft de student verzorgd, want die had lichte verwondingen aan zijn hoofd.'

De dieven gingen ook aan de haal met de kotsleutels van de student, waaronder die voor de hoofdingang van Camillo Torres. Daarmee hebben ze in principe nog toegang tot heel het complex, op de individuele koten na.

Powered by Labrador CMS