NIEUWS GASTHUISBERG

Korte evacuatie op campus Gasthuis­berg wegens gaslek 

Vanmorgen moesten studenten en personeel op campus Gasthuisberg in Leuven tijdelijk de gebouwen verlaten vanwege een gaslek in de buurt. Ondertussen is de situatie onder controle.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Het gaslek ontstond bij een bouwwerf aan de ring, vlakbij de campus. De werf in kwestie zou die van een nieuw campusgebouw van de KU Leuven zijn, al is het niet precies duidelijk waar de lek precies ontstond. De werken worden in ieder geval uitgevoerd door een externe firma. 

De campusverantwoordelijken werden kort na de les snel op de hoogte gebracht en lieten het brandalarm afgaan op de campus. Studenten en personeel moesten onmiddelijk hun aula's, laboratoria of bibliotheekzalen verlaten. 'Maar de situatie werd vrij snel opgelost', zegt persverantwoordelijke Sigrid Somers. Na een twintigtal minuten konden ze alweer naar binnen. 

Ondertussen zou de situatie onder controle zijn en de gebouwen terug vrij toegankelijk. De brandweer kwam al snel ter plaatse, maar voor zover geweten is er geen schade vastgesteld. Uit het ziekenhuis zelf werd niemand geëvacueerd.

Powered by Labrador CMS