artikel> Aanvraag geeft universiteit inkijk in dossier

KU Leuven stelt zich belanghebbende partij in Reuzegomzaak

De KU Leuven zal zich belanghebbende partij stellen in het Reuzegomproces, zo bevestigt rector Luc Sels aan Telefacts. De universiteit hoopt daarmee inkijk te krijgen in het proces.

Gepubliceerd

Door zich belanghebbende partij te stellen, kan de KU Leuven toegang krijgen tot het dossier van de zaak. De informatie uit dat dossier zou in een tweede instantie moeten leiden tot eventuele bijkomende tuchtsancties voor de Reuzegommers.

Een belanghebbende partij krijgt enkel inzicht in een dossier en kan dus niet, zoals een burgerlijke partij, een schadevergoeding bekomen. Voormalig rector Rik Torfs en topadvocaat Sven Mary, die de vader van de overleden student vertegenwoordigt, hadden op dat laatste aangedrongen. Sels reageerde begin augustus echter dat de KU Leuven zich enkel als belanghebbende partij zou mengen.

'Indien wij op die basis toegang krijgen tot het dossier en we voldoende onweerlegbare nieuwe feiten vinden, dan kan de vicerector Studentenbeleid op die basis beslissen om volgende stappen te nemen', reageert Sels nu. De achttien Reuzegom-leden kregen voordien reeds sancties opgelegd. Deze werden door critici echter als onvoldoende aanzien.

Powered by Labrador CMS