artikel> Battle of the students: de Strava-editie

Leuven loopt andere studentensteden naar huis

Hoewel KU Leuven procentueel het meest liep, stak UAntwerpen de universiteit voorbij op de fietsteller. Onder de studentenkringen blijft de Leuvense VTK kampioen.

Gepubliceerd

Twee weken lang verzamelden de Vlaamse onderwijsinstellingen en studentenkringen zoveel mogelijk kilometers op de teller. Studentensport Vlaanderen en de Leuvense studentenkoepel LOKO zorgden zo voor een digitaal loop- en fietsalternatief voor hun jaarlijkse sportcompetities.

Kwieke studenten konden zich via Strava aanmelden per vereniging voor een coronaveilige uitdaging. Aangemoedigd door tal van prijzen – van duotickets voor I Want To Dance Again tot een gratis vat wanneer de fakbars terug opengaan – trokken de sportieve studenten uit hun koten.

Waar vorige editie enkel Leuvense verenigingen tegen elkaar streden, sprongen voor BOTS (Battle of the Students) dit jaar alle Vlaamse onderwijsinstellingen mee op de kar. KU Leuven mocht met een totaal van zo'n 300.000 kilometer lopen en fietsen de eerste plaats op haar naam schrijven. Toch is het UAntwerpen die met de titel van grootste sportafstand per student gaat lopen, namelijk acht kilometer. De UHasselt zat UAntwerpen in het wiel met 7,5 kilometer per sportieveling.

De studentenkringen in de confrontatie

Naast een strijd tussen de onderwijsinstellingen, was de BOTS ook een strijd tussen de studentenkringen. Het werd traditiegetrouw een tweestrijd tussen de Leuvense ingenieurskring VTK en de sportwetenschappers van Apolloon, maar deze keer kregen ze stevige concurrentie van HILOK, het Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie uit Gent.

Hoewel de Leuvense VTK het meeste loopkilometers in de benen had, sleepte HILOK de eerste plaats in de wacht bij het fietsen met een indrukwekkende 51.000 kilometer op het zadel. De Gentse ingenieurs en Leuvense medici grepen net naast een plaatsje op het podium.

In Antwerpen zijn het Elsa en Capitant, de rechten- en economievereniging, die hun beste sporttenue bovenhaalden, waardoor ze een kleine 30.000 kilometer bij elkaar sprokkelden. Niet de rechtenstudenten, maar Mesacosa van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie won het goud in Brussel. In de opzet om studenten uit hun kot te krijgen, zijn Studentensport Vlaanderen en LOKO duidelijk geslaagd.

Powered by Labrador CMS