artikel> De 24 urenloop kan meer dan eer opleveren

Lopers kopen

Sommige naïeve eerstejaars zouden nog kunnen denken dat de 24 urenloop rond toewijding en groepsgevoel draait. Misschien is dat ook wel het geval, maar je kunt ondertussen ook heel wat verdienen.

Gepubliceerd

Een iPad mini iemand? Of een parachutesprong? Het hangt af van de kring waarvoor je loopt en ook hoeveel je loopt. In de wandelgangen wordt daar bij de minder rijke kringen wel om gezucht en het klinkt meer dan eens: ‘Ekonomika koopt zijn lopers gewoon!’ Voor degenen die nog twijfelen tussen nog snel wat rondjes lopen of naar die ene saaie les gaan: we lijsten hier een paar prijzen van de meest prominente loopkringen op.

1. Ekonomika

Wanneer je 24 rondjes loopt, krijg je zowaar een duo parachutesprong. 23 rondjes geeft je recht op golfsurf-/windsurfles of zeilwagenrijden. Voor de iets minder gemotiveerde loper, die maar 22 rondjes haalt, wacht er ‘slechts’ een jaarabonnement van Netflix. Ideaal om mee uit te rusten.

Voor de studenten die nog steeds twijfelen of het wel de moeite is om uit hun kot te komen, geeft de kring nog een extra duwtje in de rug: Je kunt de Ekonomikataxi bellen om gratis opgehaald of afgezet te worden. Voor iedereen die wel wil lopen, maar nu ook weer niet zo sportief is.

2. VRG

VRG mag de top vijf misschien niet halen, hun prijzen doen dat wel. Degenen die de meeste kilometers afleggen, worden naar het buitenland gestuurd. Zij krijgen een duoticket voor het Balaton Sound Festival in Hongarije. VRG lijkt van festivals te houden, zo sturen ze 4 tot 5 mensen naar Lollapalooza in het hippe Berlijn. Deze prijs kun je winnen met een tombolalotje dat je krijgt per ronde die je loopt. Ook de snelste loper valt in de prijzen. Hij of zij kan op krachten komen met een diner in restaurant Taj Mahal in Leuven.

3. Apolloon

De preses van Apolloon weet te vertellen dat de hoofdprijs een skireis is, maar het blijft vaag wat de precieze voorwaarden zijn. Naast de skireis maken de lopers kans op een sportief herenhorloge van Polar en uit de hand gelopen 'goodies' als jassen en andere kledingstukken.

4. VTK

Bij VTK krijgt het loopteam dat de meeste rondjes loopt een tocht op de bierfiets cadeau, om toch in de sportsfeer te blijven. Daarnaast zijn er via een tombola nog indrukwekkende gadgets (het zijn ingenieurs voor iets) te winnen, zoals een iPad mini of een drone.

5. LBK

De geduchte concurrent van Ekonomika moet het met heel wat minder doen. De snelste landbouwer moet het stellen met vijf bonnetjes en degene die het meest de piste aflegt mag gratis en voor niets naar een cantus. Ondanks dat er niet meer dan 100 euro is geïnvesteerd in de prijzenpot, zijn er heel wat lopers. ‘Uit liefde voor de kring zijn ze hier’, menen de supporters.

Powered by Labrador CMS