artikel> Filosofen en theologen voorlopig zonder fakbar

M-café sluit de deuren

Het M-café sluit vanavond na tien jaar de deuren, laat zijn uitbater weten in een Facebookbericht. De kringen die er wekelijks hun fakbaravond hebben, zullen een ander stekje moeten opzoeken.

Uitbater Steven Bollion maakte het nieuws gisteren op zijn Facebookpagina bekend. ‘Na bijna tien jaar zullen we een laatste keer de deur achter ons dichttrekken in M-café’, klonk het. ‘We gaan het missen, maar soms moeten er strepen getrokken worden.’ Waarom M-café precies zo abrupt sluit, is nog onduidelijk. Wat opzoekwerk onthult dat de bvba achter het café verwikkeld is in een faillissementsprocedure. Uitbater Bollion was nog niet bereikbaar voor commentaar.

De filosofen van NFK vallen uit de lucht bij het plotse bericht. De faculteitskring heeft geen eigen fakbar, maar kon al jaren in M-café terecht voor haar wekelijkse fakbaravond. Ook zij kregen voorlopig niet meer info over de beslissing en laten weten dat ze die betreuren, maar dat de samenwerking met M-café altijd prima verliep. Via hun Facebookpagina maakten ze alvast bekend dat de fakbar tot nader order niet langer doorgaat.

Ook de theologiestudenten zullen moeten verhuizen. De kring liet haar fakavonden een poos doorgaan in café Seven Oaks, maar verhuisde dit academiejaar naar M-café. De fakavond valt wekelijks op woensdag, die van de filosofen op dinsdag. 'We zijn momenteel de situatie aan het bekijken, samen met studentenkoepel LOKO en NFK', laat Joachim Huyghe, vice-preses van theologiekring Katechetika weten. 'We zijn ook pas zeer recent ingelicht.'

Ook het L-café op de Oude Markt sluit vanavond de deuren.

Powered by Labrador CMS