nieuws> Atmosphere verrast

Ochtendupdate: VTK op kop na spannende nek-aan-nek

De burgies staan op kop. Pas wakker en benieuwd naar de tussenstand? Veto voorziet een update van een gelijkmatige, maar spannende nacht.

Gepubliceerd

LIVEBLOG 24 Urenloop

De nacht begon rustig: aan de top waren er weinig wissels, en Apolloons voorsprong leek even onbreekbaar. Tussen 4u en 5u was het dan eindelijk zover: VTK haalde Apolloon in. Vorig jaar gebeurde dat nog een kleine vier uur later.

Momenteel behouden de ingenieursstudenten een grote tweetal rondes voorsprong op het sportkot. 's Ochtends ontwaken echter Apolloons beste lopers. Is VTK's voorsprong voldoende om het vol te houden?

De grote verassing is het natuurwetenschappelijk verbond van Atmosphere. Normaal gezien flirten ze met de top 10. Nu staat de ploeg al de hele nacht stevig op plaats 7.

Stabiele top, woelig onderaan

Tussen LBK en Ekonomika bleef de kloof vannacht alleen maar groeien, met LBK op kop. De boeren zijn echter nog niet op hun gemak. Ekonomika is 's ochtends sneller, waarschuwt praeses Wander De Nies aan ons redactiestandje. Het is afwachten of de economen werkelijk het gat zullen kunnen dichten.

OKeR raasde in een elegant prinsessenkleedje. Slay.

Aan het begin van de nacht viel Politika nipt buiten de top 10. Geleidelijk aan klom ze op tot de 9de plaats, die bezet ze al een paar uurtjes met een volle ronde voor op Lerkeveld. Die laatste maakten dan weer een trage daling mee.

Iets lager op de ranglijst waren er veel wissels. Ondanks een sterke start moest Farmaceutica geleidelijk aan plaats maken voor Runner's High en Pedal. Die laatste is naar hun normen een topprestatie aan het neerzetten: vorig jaar eindigde Pedal nog op de één na laatste plaats.

Kegels, prinsesjes, lego en beren

Het was geen bijzonder intense nacht, maar vermakelijk was het zeker en vast wel. Er waren nog opvallend veel bezoekers aanwezig tijdens de late uurtjes. Thomas Morus liep een aantal rondjes met verkeerskegels op het hoofd, terwijl Runner's High ongepland hun mascotte aan het rennen bracht. OKeR raasde in een elegant prinsessenkleedje. Slay.

Bij alle ploegen is de sfeer levendig en de motivatie groot

Duidelijk niet alle lopers waren goed en wel wakker: VTK gaf op een gegeven ogenblik haar estafettestok per ongeluk door aan een andere loopploeg. Gelukkig voor de burgies werd de fout al snel rechtgezet in het telsysteem. Maar daar stopt het niet: bij Ekonomika en Industria was het omstreeks 1u 's nachts even paniek: het gemeenschappelijke elektriciteitsnetwerk had een kortsluiting. Die duurde echter maar een aantal minuten.

De achtste plaats onbewogen bezetten, én ondertussen zorgeloos met legoblokjes spelen: niemand kan het de Winezen nadoen. Bij alle ploegen is de sfeer levendig en de motivatie groot. Het is uitkijken welke verrassingen de tweede helft van de wedstrijd nog zullen brengen. Veto houdt je op de hoogte.

Powered by Labrador CMS