nieuws> Letterenkringen strijden voor de beste plaats in de middenmoot

Runner's High door de jaren heen

Runner's High doet het momenteel zeker niet slecht op de 24 urenloop. Het verbond van KOCO Letteren en een aantal andere kringen bezet strak de twaalfde plaats.

Gepubliceerd

Dit jaar bestaat de loopploeg uit de Letterenkringen (Alfa, Babylon, Eoos, Historia, Mecena en Musicologica) samen met KLA (Kring Logopedie en Audiologie), de Nieuw Filosofische kring, Katechetika en de Pedadogische Kring.

Vorig jaar strandde de loopgroep maar op plaats 16, enkel gevolgd door Politika en Run for Specials.

De underdogs

Jarenlang liepen de Letterenkringen samen in Letteren United. Verbazend genoeg deden ze het toen allebehalve slecht. Tussen 2011 en 2014 bezetten ze steevast de achtste plaats.

In 2015 en 2016 liep Letteren niet mee. De oorzaak was een conflict tussen KOCO (het overkoepelend kringenorgaan van de Letterenkringen, red.) en LOKO Sport. De communicatie verliep toen stroef en de Letterenkringen voelden zich oneerlijk behandeld door LOKO.

In 2017 jaar maakten die Letterenkringen een comeback samen met Katechetika, NFK en de Pedagogische Kring. Dat gebeurde onder de naam Underdogs. Het jaar erop veranderden ze al van naam. Sindsdien heten ze Runner’s High.

High on Runners?

In de afgelopen jaren moest Runner's High zich tevreden stellen met lagere plaatsen op het scorebord. Traditionele concurrenten in die regionen zijn Politika en Psychokring. Momenteel is er een nek-aan-nek-race aan de gang tussen Runner's High en die laatste kring. De pol en soc'ers doen het stukken beter dan gewoonlijk en vechten mee om een plaatsje in de top 10.

Het wordt nog spannend afwachten wat de rest van de nacht zal brengen. 's Nachts verdelen de kringen van Runner's High de uren per deelnemende kring.

Aangezien de kringen kunnen niet altijd kunnen vertrouwen op een constante loperspool, worden traditioneel 's nachts schachten ingeschakeld om te lopen. In een jaar waarin er geen schachtenverkopen meer gehouden mogen worden, kan Runner's High niet meer op die onvoorwaardelijke steun rekenen.

Powered by Labrador CMS