artikel> Ook dit jaar weer een succes!

Survival of the Student 2019

Dit jaar organiseerde LOKO Sport opnieuw het spannende evenement Survival of the Student. Ondanks de mindere weersomstandigheden werd het een fijne editie.

Gepubliceerd

Woensdag 3 april was het weer zover: LOKO en Appoloon toverden het Sportkot en het Arenbergpark voor de vijfde keer om tot het Rock Werchter van de hindernissenparcoursen. Deze editie had iets minder geluk met de weersvoorspelling dan de vorige editie, maar dat mocht de pret niet bederven. Zo’n 1.300 studenten verdeeld over 20 ‘waves’ tekenden present voor 6,5 kilometer van lopen, kruipen, klimmen, ploeteren, glijden… met als enige doel: het halen van de finish. Geen tijd die loopt, geen rangschikking of competitie.

Door de ietwat lage gevoelstemperatuur werden de obligate passages over en door de Voer en de Dijle iets meer gevreesd dan anders, maar het is dan ook een survival en geen strandwandeling. Naast de natuurelementen en de meer voor de hand liggende hindernissen dienden de deelnemers ook nog ‘hindernissen’ als een heuse schuimparty met DJ Viktør en een wel zeer mistige stroboscopische ravecave te trotseren, kortom: saai in geen geval.

Na een derde verplichte passage door een ijskoude rivier hoorde je de deelnemers al eens hunkeren naar een warme douche. Maar aangezien na afloop een aantal deelnemers voor de obligate foto als aandenken alsnog verder uit de kleren ging, viel de temperatuur al bij toch nog mee. Je krijgt het warm door bezig te zijn. Helemaal op het einde vonden deelnemers nog een extra hindernis in de wachtrij naar de lockers, maar die wachtrij toonde niets dan blije gezichten, tevreden dat ze de survival hadden overleefd.

Powered by Labrador CMS