artikel> Ekonomika haalt opnieuw de derde plaats binnen

VTK wint 24 urenloop 2017

Voor de vierde keer in dertig jaar heeft VTK de 24 urenloop gewonnen. Het liep 1061 rondes en brak daarbij het record van Apolloon van vorig jaar. Zij werden tweede met 1052, Ekonomika derde.

Gepubliceerd

'Onwezenlijk', zo beschrijft Arno Bossaert, preses van de Vlaamse Technische Kring, de overwinning. VTK ging in de vroege uurtjes op en over Apolloon en kwam met vier rondes voorsprong de nacht uit. Het bouwde die gedurende de dag stelselmatig verder uit. Op geen enkel moment kwamen de Sportkotters echt nog in de buurt. Het verloor nog een ronde in het laatste uur en blijft achter met negen rondes minder dan VTK. Ekonomika werd derde, net als vorig jaar, en troeft daarmee LBK af.

De preses van Apolloon verklaarde zich de ganse dag strijdvaardig, maar zijn kring verloor uiteindelijk het pleit. Slechts voor de vierde keer in dertig jaar. In 2014 verloren ze voor de laatste keer. Ook toen lieten ze de schouders hangen en verloren ze uiteindelijk met 22 ronden verschil.

Het laatste uur bleek nog spannend op drie fronten. VRG Crimen en Wina bikkelden om de zevende plaats en gingen beide met 849 ronden het laatste uur in. Wina zegevierde uiteindelijk met een halve ronde verschil. Uiteindelijk staan Wina en VRG Crimen op een gedeelde zevende plaats met 893 rondjes. Ook tussen residentieteams Lerkeveld en Tripel Hop was het nog erg spannend. De drietand moest na een spannende strijd de duimen leggen voor Lerkeveld. Uiteindelijk zetten ook de Underdogs van Letteren nog een eindsprintje in. Zij kregen Psychokring echter niet meer te pakken.

Powered by Labrador CMS