REPORTAGE HUNTER GAMES

Zo verliepen de Hunter Games: 'De flikken­ hebben ook choppers!'

'Spanning verzekerd', dat leek het mantra van de tweede editie van de Hunter Games te zijn. De organisatie tilde het evenement naar een hoger niveau. Chemika nam de beker mee naar huis.

Gepubliceerd

Bij aankomst op het provinciedomein in Kessel-Lo valt op het eerste gezicht niet veel op, tot er plots een tentenkamp verschijnt en agenten en gecamoufleerde studenten elkaar doorkruisen. Afgelopen woensdag was het verzamelen geblazen voor de Hunter Games: een ludiek kat-en-muisspel tussen de Leuvense politie en enkele studentenkringen. 

Met die actie willen de organisatoren, namelijk LOKO, Stad Leuven en de politie, de goede verstandhouding tussen politie en student in de kijker zetten. Het spel was dit jaar aan haar tweede editie toe.

Om 22u30 werd het startschot gegeven. De zoektocht duurde uiteindelijk meer dan drie uur. Een student van de studentenkring Chemika ging met de beker – lees: een ontmanteld verkeerslicht van het type dat een zatte student al eens meegrist op een gekke avond – naar huis.

Groter, beter

'Ze hebben ook een chopper', riep een student al lachend bij het zien van een helikopter in de buurt. Net niet, al scheelde het een haar: zowel politie als student gingen all-out in de voorbereiding. Van camouflagepakken, gezichtsbeschildering, zaklampen tot uitgekiende speurtactieken – het leek haast een scène uit het VTM-programma Special Forces.

'Vorig editie bleek een groot succes, dit jaar namen we het een stapje verder'

Lisa Jiroflée, mandataris Stad bij Studentenkoepel LOKO

'We hebben hier ongelooflijk veel zin in', deelde een enthousiaste maar ietwat zenuwachtige Gil Vanommeslaeghe, de studentenflik, mee aan Veto kort voor de start. 'Vorige editie bleek een groot succes, dit jaar namen we het een stapje verder', vulde Lisa Jiroflée aan. Zij trok als mandataris Stad bij de studentenkoepel LOKO mee het evenement.

Het startschot werd gegeven door schepen van Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen). Het is te zeggen, er werden twee startschotten gegeven: wanneer het woord 'run' viel tijdens Van Oppens' speech, dachten sommige studenten dat ze al moesten wegwezen. Na die valse start was de grond aan het beven van adrenaline.

Strategisch spel

Na een dik kwartier werden de eerste studenten al gevonden. Vanaf 23u stroomden de opgepakte studenten geleidelijk aan terug het tentenkamp binnen. De deelnemers speelden verdeeld in teams die hun studentenkringen vertegenwoordigen. Ook de politie ging in teams op zoek. 

Was de beste strategie dan gewoon een verstopplek kiezen en stil blijven liggen? Niet echt: LOKO dreef de spanning op met zogenaamde 'Lo-coins' die de spelers konden verdienen tijdens het spel. Dat deden ze door opdrachten te voltooien, en daarvoor moesten ze zich dus verplaatsen op het veld. Op risico van betrapt te worden. 

Na een spannende zoektocht kon speler Jarne uiteindelijk gevonden worden door de agenten. Hij mocht trots de beker mee naar huis nemen voor de studentenkring Chemika. Na de 24 urenloop en de Survival of The Student, lijkt er een nieuw sportevenement van LOKO zich officieel te hebben genesteld binnen diens werking. 

De kans is groot dat het evenement naar de toekomst toe groter wordt en ook toegankelijk zal worden voor mensen die niet in een praesidium zitten.

Powered by Labrador CMS