Jonas Gilliams

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Jonas Gilliams

Cannabisgebruik bij studenten is geweten, maar niet geaccepteerd. Vaak wordt het geassocieerd met verslaving. Twee gebruikers en een dealer vertellen over hun gestigmatiseerde positie.

Veel jonge afgestudeerden verdwalen in de duizenden vacatures die online te vinden zijn. De sleutel tot succes is slimmer zoeken in plaats van harder.

Een ticket voor de Beiaardcantus kost deze editie 21 euro, drie euro meer dan vorige keer. Het wordt drummen voor een plaatsje. Aanschuiven doe je in de eerste plaats bij je eigen kring.

Slechte communicatie en een onbuigzame houding bij de grensdiensten maakten dat Junior Masudi zeventien dagen in een gesloten centrum zat. Hij moest meerdere uitzettingspogingen doorstaan.

LOKO legt al een paar jaar prijzen voor lopers aan banden. Op de ene plaats win je misschien een all-in skireis, elders niet veel meer dan een t-shirt.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

De Hongaarse regering heeft andermaal zijn greep op de samenleving vergroot. Deze keer is het hoger onderwijs aan zet. De Europese Unie kijkt machteloos toe.

De Leuvense studentenkringen willen een nieuwe cantuscodex opstellen met meer inspraak voor de studenten zelf. Het KVHV, de verdeler van de boekjes, is geen voorstander van een tweede liederenboek.

The city of Leuven has reversed it’s controversial rule that students living in shared housing could not gather in their own gardens after students were fined for doing so last week.

De stad Leuven trekt een controversiële maatregel in waarbij kotstudenten na 22 uur niet in hun tuin konden samenkomen. Die regel lag fel onder vuur na een reeks coronaboetes vorige week.

Discussies over onderwijshervormingen in de bachelors doen opnieuw vragen rijzen bij de positie van de vakken Religie, zingeving en levensbeschouwing. Toch vallen die vakken niet zomaar te vervangen.

Heel wat studenten uit het Justus Lipsiuscollege moesten vorig semester betalen voor maaltijden die zij nooit opaten. Vorig academiejaar voorzag de universiteit een compensatie, nu niet meer.

Het Huis der Rechten was de eerste Vlaamse fakbar. Het groeide uit van studentenhuis met jukebox en tafelvoetballende proffen tot danscafé met sluitingsuur en een palet aan kleurrijke tradities.