Lien De Proost

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Lien De Proost

Met een boek in de hand, is de 'lockdown light' nog zo plezant! Van Haruki Murakami tot Michelle Obama, dit zijn de nieuwe cultuurtips van de Veto-redacteurs.

De series vliegen er ongetwijfeld door nu we massaal in ons kot blijven. Netflix al helemaal uitgekeken? De Veto-redactie schiet te hulp met extra inspiratie.

Een paar weken geleden pronkte Het Nieuwsblad met een nieuw project: Generatie 2020. De krant zal twintig pasgeboren baby’s twintig jaar lang op de voet volgen.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Professor Peter Baekelmans is een katholieke priester en maakt deel uit van de scheutisten, een missionaire gemeenschap binnen het Rooms-Katholicisme.

Nog niet zo lang geleden keek de wereld in tranen toe terwijl de Notre Dame in vuur en rook opging. Twee weken later vierden we in België een dag die gedoopt werd tot Erfgoeddag, de 19e editie alweer.

Tussen twee operaties door ontmoeten we Liesbeth Lewi in het doolhof van Gasthuisberg. In een knus vergaderzaaltje vertelt de gynaecologe ons over haar leven in het ziekenhuis en ernaast.

Vorige week stelde de dienst Diversiteit van de KU Leuven haar nieuwe beleidsplan voor. Een brede notie van diversiteit en een bijhorende focus op inclusie springen daarbij in het oog.

Gisteren was het feest voor het Centrum voor Levende Talen. Het vierde zijn 45e verjaardag. Daarvoor kwamen de cursisten samen op het Ladeuzeplein om liederen te zingen in alle talen. Vreugde alom!

Op een goede universiteit is plaats voor iedereen. En nog belangrijker, voor iedereen evenveel. Hoe staat het met de vrouwen in deze groep en welke initiatieven dienen de aanwezigheid te versterken?

Sinds vorig jaar biedt KU Leuven studenten uit bijna alle faculteiten de kans om aan Service Learning te doen: leren door middel van maatschappelijk engagement.

Rond half drie vannacht vertrok een loper bij Apolloon die het halverwege zijn rondje voor bekeken hield en zijn edele delen tentoonspreidde voor het resterende deel van zijn rondje.

Bloed, zweet, tranen en vooral veel passie. Dat is de 24 urenloop in een notendop. Flikt VTK het weer, of moeten de ingenieurs het afleggen tegen de sportmannen van Apolloon?

Sinds september wemelt het in Leuven weer van de studenten. Overdag treft u ze in de les, ’s nachts op de Oude Markt. Allemaal fun en games zou je denken. Helaas brengt de feestvreugde ook problemen.

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en Drugs raadt aan niet meer te drinken dan tien alcoholconsumpties per week. Verontrustend genoeg overschrijdt bijna 50 procent van de studenten die norm.

Buig je over deze eenvoudige tips en verander stukje bij beetje de wereld in een groenere versie van zichzelf.

Op 2 oktober organiseerde KVHV de lezing ‘Achter de schermen van Al-Qaeda en IS’, verzorgd door Montasser AlDe’emeh. Dat uit de lezing debat voortvloeide, is het minste wat ervan gezegd kan worden.

De verkiezingen naderen met rasse schreden. De Leuvense lijsttrekkers wachten nagelbijtend af. Maar wat met de stem van de Leuvense student? Veto stuurde een enquête op hen af.

Warme maaltijden worden alweer 20 tot 35 cent duurder, ook de snacks krijgen een financiële oplawaai.

Het inschrijvingsgeld, de huur van je kot en de dagelijkse Stella’s maken van studeren een dure bedoening. Maar wat als je ouders je financiëel niet bijstaan? Studeren en werken tegelijk: lukt dat?

Slechts 19 procent van de stagiairs in België kreeg een vergoeding voor het werk dat ze verrichten. Dat blijkt uit cijfers van de Eurobarometer uit 2013. Ons land is de rode lantaarn van de EU.

Op 22 februari zette de KU Leuven haar jaarlijkse jobbeurs-traditie verder. Een 90-tal bedrijven uit verschillende sectoren informeerden de bijna afgestudeerde studenten over hun toekomstperspectief.

Sinds zijn uitstap uit Groen in september zetelt Hermes Sanctorum als onafhankelijke in het Vlaams Parlement. Veto sprak hem over politieke durf en het gebrek daaraan in de hedendaagse democratie.

Aartsbisschop Jozef De Kesel is drukbezet deze dagen. Afgelopen zaterdag werd hij in Rome benoemd tot kardinaal. Veto kon hem interviewen een dag voor hij op het vliegtuig stapte.

Op dinsdag 3 mei vond in de Universiteitshallen de 39e uitreiking van Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs plaats. Poëtisch en prozaïsch plezier verzekerd.

Assita Kanko zetelt sinds 2012 in de Elsense gemeenteraad. In 2004 kwam ze uit Burkina Faso in Leuven aan. Al snel trok ze naar Brussel, waar ze recent haar boek “De tweede helft” publiceerde.

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelde het Politikadebat weer een legertje strijdvaardige politici. En dat ze strijdvaardig waren, dat hebben we geweten, al was er geen vrouw van de partij.

Op zijn nieuwe plaat bezingt Pieter Embrechts zijn geliefde habitat Borgerhout. “Er heerst een gezonde rebellie,” vertelt hij. Een gesprek over clichés, Marokkaanse kappers en het onderwoud.

Naast een lichtbaken van onderzoek en onderwijs kan de KU Leuven best beschreven worden als een gigantische machine. De brandstof? Geld, natuurlijk. Alloceren is troef, maar vooral ook zeer moeilijk.

De muziekwedstrijd Rockvonk is al aan zijn negende editie toe. De finale nadert, maar eerst mochten de zes finalisten op bootcamp waar ze zich twee dagen lang lieten onderdompelen in de muziekbusiness

Tinneke Beeckman is filosoof en columnist. In haar tweede boek “Macht en onmacht” geeft ze kritiek op het einde van onze zoektocht naar waarheid.