Marie Coppens

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Marie Coppens

Met 'Angst en Gein' brengt Historia horrorklassiekers in een hedendaags, studentikoos jasje. Een knappe prestatie, al konden de dialogen hier en daar wat korter.

Silvie Moors is boekendokter op het boekenfestival 'Druk in Leuven'. Gekleed in een doktersjas luistert ze naar je kwalen en schrijft ze als remedie boeken voor.

Jaarlijks ruilen veel studenten de Leuvense bodem in voor een studie in het buitenland. Marie-Line Lormans en Ella Pierloot blikken terug op hun Erasmus van afgelopen semester.

Marín is dag en nacht karikaturist. Een jaartje was hij te vinden op rommelmarkten, nu hangt zijn werk onder andere in (Leuvense) cafés. 'Talent is belangrijk, maar oefenen is belangrijker.'

Veertien studentenkunstenaars exposeren hun werk in de KNAL!-expo 'The Origins of Creativity'. Vier van hen vertellen over het resultaat.

Literatuur en verfilming: het is een gewaagd duo. Het ene lijkt vaak beter te zijn dan het andere. 'Kom hier dat ik u kus' bewijst echter dat je met minder woorden evenveel kan zeggen.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

De dichtkunst huist niet alleen in de klassieke bundels. Instagrampoëzie palmt onze digitale wereld in terwijl geëngageerde poëzie in al haar vormen strijdt om verandering.

Laurens Devos is tweevoudig paralympisch kampioen in het tafeltennis en student aan UCLL. Hij reflecteert op zijn prestaties en blikt vooruit, misschien wel tot aan de Olympische Spelen.

Bert Aernouts kleurt theaterstukken met zijn instrumentale creativiteit. Als theatermuzikant brengt hij beeld en geluid samen tot een coherent geheel.

In België kan je als jongere tussen de 18 en 25 jaar ervoor kiezen om je te engageren bij een organisatie. Het platform van de Samenlevingsdienst faciliteert dit en helpt jongeren bij hun zoektocht.

Hoewel studeren enorm verrijkend kan zijn, blijft het favoriete moment van vele studenten het (half)uur waarin de boeken gesloten worden. Om die pauzes beter te benutten, serveren wij culturele tips.

Het literaire werk lijkt steeds vaker naar de achtergrond te verdwijnen, terwijl de peritekst - zoals de auteursnaam - de aandacht naar zich toetrekt. Jammer, want zo gaat de essentie verloren.

Leuven trekt alle registers open tegen de lentedrukte in de binnenstad: van alcoholverbod voor studenten over parkpas tot zelfs een nieuwe activiteitenmatrix.

Noor Vidts (24) werd onlangs vice-Europees kampioene op de vijfkamp tijdens het EK Indoor Atletiek. Als student met topsportstatuut combineert ze sport met een masteropleiding aan de KU Leuven.

De vierde editie van Het Landjuweel vond online plaats. Ondanks technische problemen deden de deelnemers en de organisatie menig letterenhart sneller slaan.

Terwijl in een coronavrij voorjaar festivals met de bloesems mee bloeien, zijn ze in de huidige situatie uit den boze. Daarom The Festival that Never Happened, een artistieke Leuvense wandeling.

Af en toe de benen strekken wordt door moederlief aanbevolen in deze digitale tijden. Met een podcast kan dat blokje om alleen maar leerzamer en (ont)spannender worden.

Een vierde van de studenten is eenzaam en een minderheid maakt onderling corona-afspraken, gaande van het samenleven in kotbubbel tot het rigoureus volgen van de regels. Zo toont een enquête van Veto.

Een jaar van je studententijd beleven in een wereldwijde pandemie is voor niemand ideaal. Een groep die in deze storm zeker niet uit het oog verloren mag worden, zijn de eerstejaarsstudenten.

Klimaatdichters strijden met de pen voor de aarde. Dit collectief van 170 woordkunstenaars uit België en Nederland bracht recent haar eerste dichtbundel uit. Onder hen: Sara Eelen en Anna Carlier.

De inschrijvingen zijn officieel gesloten sinds 7 oktober en dat vraagt om een uitgebreide analyse. De impact van de coronacrisis is niet enkel negatief: sommige richtingen kennen een sterke groei.

Leuven Kermis organiseerde haar traditionele prikkelarme avond. Studentenorganisaties springen niet mee op de kar, maar het coronavirus zou wel voor een rustiger jaar kunnen zorgen.

Cultuurliefhebbers blijven de komende weken het best zo dicht mogelijk bij de meest culturele, gezonde broeihaarden in Leuven: ‘t STUK en het Depot. Deze grootmachten branden van activiteiten.

Talloze internationale studenten betreden de Leuvense bodem. Sommigen starten het semester vanuit hun kot. Uit het oog, maar niet uit het hart, stellen de faculteiten.

'Poëzie reist vrolijk van het ene huis naar het andere, duikt zonder schroom je borst in en blijft daar zolang je wil', zegt Moya De Feyter. En de uitreiking van ILP is daar geen uitzondering op.

Op woensdag vond de openingsavond van het 16e Interfacultair Theaterfestival plaats. De kringtonelen slaagden met negen teasers in hun opzet: het publiek warm maken voor het komende theatersemester.

Knellende werkschoenen, een werkgever met cupido-allures, een zaakvoerder die een overschrijving fotoshopt. Studentenarbeid gaat niet altijd over rozen.

Ontvlucht even de korte, koude herfstdagen met een dampend warm kopje cultuur. Voor u geselecteerd: acht evenementen die ruim de moeite waard zijn.