Marie Coppens

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Marie Coppens

Leuven trekt alle registers open tegen de lentedrukte in de binnenstad: van alcoholverbod voor studenten over parkpas tot zelfs een nieuwe activiteitenmatrix.

Noor Vidts (24) werd onlangs vice-Europees kampioene op de vijfkamp tijdens het EK Indoor Atletiek. Als student met topsportstatuut combineert ze sport met een masteropleiding aan de KU Leuven.

De vierde editie van Het Landjuweel vond online plaats. Ondanks technische problemen deden de deelnemers en de organisatie menig letterenhart sneller slaan.

Terwijl in een coronavrij voorjaar festivals met de bloesems mee bloeien, zijn ze in de huidige situatie uit den boze. Daarom The Festival that Never Happened, een artistieke Leuvense wandeling.

Af en toe de benen strekken wordt door moederlief aanbevolen in deze digitale tijden. Met een podcast kan dat blokje om alleen maar leerzamer en (ont)spannender worden.

Een vierde van de studenten is eenzaam en een minderheid maakt onderling corona-afspraken, gaande van het samenleven in kotbubbel tot het rigoureus volgen van de regels. Zo toont een enquête van Veto.

Een jaar van je studententijd beleven in een wereldwijde pandemie is voor niemand ideaal. Een groep die in deze storm zeker niet uit het oog verloren mag worden, zijn de eerstejaarsstudenten.

Klimaatdichters strijden met de pen voor de aarde. Dit collectief van 170 woordkunstenaars uit België en Nederland bracht recent haar eerste dichtbundel uit. Onder hen: Sara Eelen en Anna Carlier.

De inschrijvingen zijn officieel gesloten sinds 7 oktober en dat vraagt om een uitgebreide analyse. De impact van de coronacrisis is niet enkel negatief: sommige richtingen kennen een sterke groei.

Leuven Kermis organiseerde haar traditionele prikkelarme avond. Studentenorganisaties springen niet mee op de kar, maar het coronavirus zou wel voor een rustiger jaar kunnen zorgen.

Cultuurliefhebbers blijven de komende weken het best zo dicht mogelijk bij de meest culturele, gezonde broeihaarden in Leuven: ‘t STUK en het Depot. Deze grootmachten branden van activiteiten.

Talloze internationale studenten betreden de Leuvense bodem. Sommigen starten het semester vanuit hun kot. Uit het oog, maar niet uit het hart, stellen de faculteiten.

'Poëzie reist vrolijk van het ene huis naar het andere, duikt zonder schroom je borst in en blijft daar zolang je wil', zegt Moya De Feyter. En de uitreiking van ILP is daar geen uitzondering op.

Op woensdag vond de openingsavond van het 16e Interfacultair Theaterfestival plaats. De kringtonelen slaagden met negen teasers in hun opzet: het publiek warm maken voor het komende theatersemester.

Knellende werkschoenen, een werkgever met cupido-allures, een zaakvoerder die een overschrijving fotoshopt. Studentenarbeid gaat niet altijd over rozen.

Ontvlucht even de korte, koude herfstdagen met een dampend warm kopje cultuur. Voor u geselecteerd: acht evenementen die ruim de moeite waard zijn.