Remo Verdickt

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Remo Verdickt

Met Wildevrouw brengt Jeroen Olyslaegers zijn tweede historische roman uit. Hij neemt ons mee naar het 16e-eeuwse Antwerpen. Onderweg komen we drugs, het klimaat en de liefde tegen. Een wilderit.

Minder dan drie weken voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen spreekt rector Luc Sels zijn steun uit voor Donald Trump. Vanaf 19 oktober geldt immers op alle campussen van de KUL een 'code oranje.'

Sietse Remmers zet een van Shakespeares meest controversiële werken naar haar hand. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes is het resultaat een slim, gewaagd én entertainend stuk over tijdloze vrouwenhaat.

In 2012 bracht Olympique Dramatique Hugo Claus’ laatste novelle 'Onvoltooid verleden' op de planken. Om het lockdownleed deels te verzachten, plaatst Toneelhuis de uitstekende voorstelling nu online.

Achter de uitzinnige pruiken, muzikale alter ego’s en klok van een stem schuilt er in Charlotte Adigéry allesbehalve een diva. Een goedlachse Gentse die heel wat te vertellen heeft, dát dan weer wel.

Een heuse klopjacht in Leuven vandaag. De politie zoekt met man en macht naar een hardnekkige overtreder van de corona-maatregelen, inmiddels geïdentificeerd als 'Paas H.'.

De coronacrisis maakt dakloze mensen kwetsbaarder. Het openbaar leven is stilgezet en bijgevolg 'komt hun zelfredzaamheid in het gedrang', aldus Simon Mertens, straathoekwerker van CAW Oost-Brabant.

Geen rust voor Kristof Calvo, federaal fractieleider van Ecolo-Groen. Tussen de debatten rond de regeringsverklaring en het plannen van een natuurwandeling door blijft hij zijn strijdvaardige zelve.

In De Kussenman staat de noodzaak om verhalen te vertellen centraal. Campustoneel beheerst alleszins zelf de kunst volledig en levert een even vilein als doorvoeld macaber pareltje af.

Er is geen ontkomen meer aan het coronavirus. De gezondheidscrisis maakt ook indirecte slachtoffers. Chinese en Aziatische studenten vertellen hoe het virus oude en nieuwe stereotypes blootlegt.

In een vorig leven docent aan de KULeuven, sinds kort decaan Religiewetenschappen in Temuco, Chili. Haar leven is er één van geloof en sociaal engagement. Sandra Arenas Pérez en de kerkelijke kloof.

Eenzaam lijkt Xavier Taveirne niet als je hem door de gangen van de VRT ziet wandelen, her en der collega’s begroetend in het West-Vlaams. Toch is dat precies waar zijn laatste programma over gaat.

Met Angels in America waagt Olympique Dramatique zich aan een moderne toneelklassieker. Het resultaat heeft meer weg van een kitscherig cherubijntje dan de beoogde aartsengelen.

Sugardating is sekswerk, maar heeft met een dating-focus niet het imago van klassieke prostitutie. Omdat sugarbabies zich vaak niet als sekswerkers identificeren, is goede vertegenwoordiging moeilijk.

De Vlaamse regering probeert nu ook KU Leuven bondgenoot te maken in de cultuurstrijd. Met de examens voor de deur hebben Jambon en co een 70-puntenplan opgesteld aan suggesties voor de blokperiode.

Steeds vaker lijken filmrecensenten een consensus van extremen na te streven. Iedere prent moet ofwel collectief afgekraakt ofwel geprezen worden. De anticiperende kijker betaalt finaal het gelag.

Een alom geprezen debuutalbum, volgeboekte agenda en nominatie voor MIA Beste Live Act: het gaat hard voor Whispering Sons. Bassist Tuur Vandeborne verklapt waar ze de mosterd haalden.

Met Het Koninkrijk van Henry Darger eert Thomas Janssens de kluizenaar-kunstenaar als anoniem genie. Een krachtige voorstelling die vragen durft stellen, met Peter De Graef in meerdere glansrollen.

De voorbije anderhalve maand vonden reeds drie betogingen in Leuven plaats uit protest tegen de Turkse inval in Syrisch Koerdistan. Het initiatief gaat uit van Defend Rojava Platform Belgium.

Paradise Blues bracht theatermaakster Jessa Wildemeersch van paradijs naar inferno en terug. De voorstelling valt middenin cultuursubsidiestrijd. 'Ik ben de ochtend van de première gaan protesteren.'

Zoë Demoustier maakt onder andere voorstellingen voor fABULEUS. Als deel van het platform voor jonge makers In de Maak hekelt ze de mentaliteit die spreekt uit de knip in cultuursubsidies.

Leuvense cultuurhuizen en -verenigingen staan machteloos tegenover de aangekondigde Vlaamse besparingsmaatregelen. Met mogelijke schulden, geschrapte voorstellingen en werkloze kunstenaars tot gevolg.

Mensenrechtenadvocaat Philippe Sands ontvangt een eredoctoraat van de KU Leuven. Bij Veto hield hij een pleidooi over Haagse glasramen en de weigering taxichauffeur te spelen voor Saddam Hoessein.

Jonge Dichter des Vaderlands Jens Meijen debuteert met Xenomorf. Doorheen de bundel worstelt de auteur met klimaatopwarming, politiek, taal en de positie van het lyrische ik in een stervende wereld.

Theatermaker Haider Al Timimi hekelt in 'Zero for Conduct' de absurditeit van ons achterhaalde onderwijssysteem. De 40-jarige regisseur zocht en vond bondgenoten in de nieuwe generatie.

De polarisatie in Vlaanderen gaat verder. Zo merkte ook de redactie van KU Leugen, die een bijzonder openhartige getuigenis ter ore kreeg.

Maandag 21 oktober streek de Waalse band La Jungle neer in het Depot Café. Het werden 70 intense minuten vol zweet, tribale ritmes en een bevredigende climax.

In een Ideale Wereld legt reporter Luc Haekens goedgelovige zielen wereldwijd in de luren. Tussen pot en pint vertelt hij over vertrouwen scheppen, cynisme en ontvlambare speelgoedcavia’s.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Op Instagram kent u hem als ‘kingconnah’, maar voorlopig blijft hij toch vooral de kroonprins van de SP.A. De 26-jarige Conner Rousseau bewijst dat jeugd en politiek kunnen matchen.

Na twee dichtbundels komt Charlotte Van den Broeck nu naar buiten met het prozadebuut Waagstukken. Veto ging de uitdaging aan tot een gesprek over zelfdoding, architectuur en de kunst van de twijfel.

Na zijn werk als regisseur bij binnen- en buitenlandse series als Code 37 en Peaky Blinders levert Tim Mielants een fenomenaal filmdebuut af met De Patrick. Wij vroegen hem de kleren van het lijf.

Met een sigaret tussen wijs- en middelvinger spreekt Filip Brusselmans gepassioneerd over de godsbewijzen van Thomas Aquinas. ‘Ik stel me kandidaat voor het voorzitterschap van jong Vlaams Belang’.

Jelle De Beule heeft even genoeg gelachen. Een gesprek over carrièreswitches, midlife crises en de neveneffecten van altijd de plezantste te zijn.

​​Na een week vol tegenslagen eindelijk weer goed nieuws voor Guy Van Sande. Koen De Bouw zou namelijk de gevallen acteur vertolken in de verfilming van diens procesperikelen.