satire> 'Oppositie' reageert enthousiast

Vlaamse regering doet suggestie: 'Herdoop de blok tot Vlaamse Blok'

De Vlaamse regering probeert nu ook KU Leuven bondgenoot te maken in de cultuurstrijd. Met de examens voor de deur hebben Jambon en co een 70-puntenplan opgesteld aan suggesties voor de blokperiode.

Gepubliceerd

'We merken dat de viering van de eigen identiteit te zeer wordt verwaarloosd. Laten we om te beginnen het voortaan over een Vlaamse blok hebben', aldus een fiere Jan.

Minister van Onderwijs Ben Weyts valt hem enthousiast bij. Na negen jaar te studeren voor een miezerig diploma politieke wetenschappen is Weyts dan ook dé expert in blokperiodes. Naast een officiële naamsverandering zien de regeringsleden onder andere mogelijkheden wat betreft de studieruimtes die de KU Leuven aanbiedt. 'Gedaan met die lange rijen aan Agor... euh Marktplaats', aldus Jambon. 'Laat de Erasmussers en Waalse studenten voortaan enkel nog binnen in Pangaea en de Pain Quotidien.'

Ook voor de studenten zelf heeft de regering enkele eigen-volksverheffende tips. 'Ga na een lange dag studeren stoom afblazen op uitsluitend Vlaamse websites als www.rodebuis.be of www.cultuurbarbaar.be. Laat de zelfhaat achterwege en durf ook trots te voelen wanneer je zit te blokken over WO II, de moord op Lumumba of de cyclische opkomst en neergang van beschavingen volgens Giambattista Vico. De Vlaamse uil van Minerva leest mee', knipoogt Weyts bemoedigend achter zijn uit de kluiten gewassen bril.

Op de extreem-rechtse 'oppositie'banken reageert men enthousiast op het voorstel. Toch weerklinkt er tijdens het middaguur ook een eenzame federale verzuchting. Dries V. haalt beheerst een pistolet met Maya De Bij-worst uit zijn broodtrommeltje. Al knabbelend mijmert hij: 'Waren deze maatregelen twee jaar geleden van kracht, dan had ik misschien mijn diploma behaald.'

Powered by Labrador CMS