voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 25 april – 8 mei

Het laatste deel van het semester brengt heel wat deadlines met zich mee en dan is genoeg ontspanning extra belangrijk. Geen tijd om leuke pauzes te verzinnen? We helpen een handje.

Gepubliceerd

Hear Here – Stadswandeling
Zaterdag 23 april tot maandag 6 juni

Hoewel ze hun gebouw volop aan het renoveren zijn, zit STUK niet stil. De komende weken biedt het kunstencentrum een wandeling aan langs veertien geluidsinstallaties, verspreid over tien erfgoedlocaties. De installaties spelen met de verschillende akoestiek van de locaties en de mogelijkheden van klank. Een ideale manier om een frisse neus te halen in combinatie met een portie cultuur.

Gratis

Vetoquiz – Aula Vesalius
Woensdag 27 april, 19u30

Voor iedereen die zin heeft in iets interactiefs: nodig de meest fervente quizzers onder je vrienden uit voor een avondje vol goed doordachte vragen en plezier. De knapste koppen kunnen een ballonvaart, een JBL-koptelefoon of een bon om te gaan indoor skydiven winnen. Niemand vertrekt met lege handen, dus je kan ook gewoon genieten van een gezellige avond zonder prestatiedruk.

Prijs: €20 per team (max. 5 personen)

Lenteconcerten: Une soirée magique – Aula Pieter De Somer
Donderdag 28 en vrijdag 29 april, 20u

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven (USO) nodigt je uit om je een avond te laten betoveren door hun lenteconcerten. Samen met solist Sylvia Huang halen ze twee avonden op rij alles uit de kast. Je hoeft je alleen maar te laten meeslepen.

Prijs: €6 als student, €5 met cultuurkaart (aan de deur betaal je een euro extra)

CHAOS – Victor Broosplein (OPEK)
Woensdag 4 mei, 20u

Mocht je planning nog niet hectisch genoeg zijn, voorziet TINT deze laatste semesterweken van een extra portie CHAOS. De beeldende theatervoorstelling vertelt een hedendaagse creatiemythe, gebaseerd op de oeroude dynamiek van orde en chaos. Een stuk over de zoektocht naar zingeving en naar jezelf in een wereld waarin alles altijd sneller en beter moet.

Prijs: €12, €10,80 voor -26-jarigen of €9,60 met een cultuurkaart

Druk in Leuven
Donderdag 5 tot zondag 8 mei

Leuven introduceert een nieuw woord- en boekenfestival. Vier dagen lang kan je genieten van een overvloed aan boekenverkopen, lezingen, signeersessies en nog veel meer. Met de meer dan 170 activiteiten is er voor ieder wat wils.

Het volledige programma vind je op de website van stad Leuven. Neem zeker eens een kijkje: misschien komt je favoriete auteur wel langs of kan je ergens een nieuw boek voor een spotprijsje op de kop tikken.

Annelies Verbeke invites – 30CC/Schouwburg
Zondag 8 mei, 14u-15u30

De UUR KULTUUR van deze maand maakt deel uit van Druk in Leuven. We zetten het evenement hier toch even in de kijker, voor het geval je verloren loopt tussen de overige 169 activiteiten.

Annelies Verbeke, writer in residence aan de KU Leuven dit academiejaar, nodigt vier bevriende auteurs uit: Sulaiman Addonia, Fatena Al-Ghorra, Ali Bader en Aleksandr Skorobogatov. Ze wonen in België, maar schrijven in het Engels, het Arabisch en het Russisch. Samen gaan ze in gesprek over meertaligheid in hun werk en hoe het is om als auteur in een ander land te wonen.

Prijs: €10, gratis met cultuurkaart

Powered by Labrador CMS