KU LEUGEN MODE

Na Rode Duivels komt ook stijlicoon Ben Weyts met een zomercollectie

Ben Weyts waagt zich aan een zomercollectie.

Tijdens een bezoek aan een Leuvense school stelde Ben Weyts een voorproefje van zijn nieuwe zomercollectie voor. Hij koos - gewaagd - voor een outfit zonder broek. De minister had enkel een onderbroek en T-shirt aan. Zet Weyts zich zo af tegen het hokjesdenken in de modesector?

Gepubliceerd

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stapte donderdag een klas van middelbare scholieren binnen om de online tool Bednet te promoten. Dat platform maakt het voor langdurig zieke jongeren mogelijk om de les te blijven volgen, zonder fysiek in de klas aanwezig te moeten zijn.

Bennie 'Winnie' Weyts

Afgelopen donderdag stelden ook de Rode Duivels hun nieuwe tenues voor het aankomende EK voetbal voor. De ontwerpers lieten zich inspireren door de outfit van Kuifje, een Belgisch stripfiguur naar de hand van Hergé. 

'De minister lijkt wel de nieuwe Karl Lagerfeld'

Rembrandt Spoor (FOD-PROT)

De minister van Onderwijs speelde in op die actualiteit, en stapte de klas binnen in een outfit die een knipoog is naar Winnie de Poeh. Ook Winnie gaat doorgaans door het leven zonder broek. Een slimme zet van de PR-afdeling van Weyts' partij? Ondanks zijn onpopulaire beleid blijkt Bennie 'Winnie' Weyts een echte stijlpoes.

Bennie 'Karl' Weyts

De blauwe onderbroek is het voorproefje van Weyts' ruimere zomercollectie, die volgende week gelanceerd wordt. De ondergoedsector is alvast bijzonder enthousiast. 

'De minister lijkt wel de nieuwe Karl Lagerfeld', zegt Rembrandt Spoor, voorzitter van de FOD-PROT, de Federale Overheidsdienst voor PRoper Ondergoed en Thermische kledij. 'Hij durft buiten de traditionele kaders in de modewereld te denken.' En buiten de heersende kledijvoorschriften in het secundair onderwijs, zo blijkt. Geen spaghettibandjes en blote buiken op school, wel boxershorts.

De collectie verkoopt bovendien bijzonder goed. De Chinese modegiganten Shein en AliExpress zijn, zo blijkt na een rondvraag van Veto, alvast gestart met een namaakverkoop. 

Onderbroekgate?

Na Soepgate en Alcohol op het werk?-gate is er nu dus Onderbroekgate. Daarom kan de minister moeiteloos in één adem genoemd worden met het spionageprogramma van de Amerikaanse president Richard Nixon en – jawel – de tepel van Janet Jackson, respectievelijk met Watergate en Nipplegate.

De referentie naar Winnie de Pooh was dan ook een gewaagde gok. Gelukkig liet Weyts zich niet inspireren door dat andere fabeltje, De nieuwe kleren van de keizer. Zoek dat maar even op.

Dit is een satire-artikel, gevuld met complete nonsens. Het onderbroekavontuur van Weyts is echter waargebeurd. Dat had zelfs onze KU Leugen-redactie nooit kunnen verzinnen.

Powered by Labrador CMS