artikel> Ook proclamaties en infodagen kunnen fysiek doorgaan

Volgend academiejaar start in code groen

De Vlaamse universiteiten en hogescholen starten in september – in principe – in code groen, zo laat onderwijsminister Ben Weyts weten. Proclamaties kunnen dit academiejaar al fysiek doorgaan.

Gepubliceerd

Als de coronacijfers gunstig blijven evolueren kan het academiejaar op de campus, en zonder bijkomende maatregels, starten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts werkte daarvoor afspraken uit met de instellingen. 'We volgen de epidemiologische situatie op de voet, maar gaan er momenteel van uit dat we kunnen starten in code groen', aldus Weyts.

De regeling staat of valt wel met de vlotheid van de vaccinatiecampagne. Weyts rekent erop dat tegen september iedere student de kans heeft gekregen zich te laten vaccineren. Het plan om in code groen te starten wordt voor het academiejaar dan ook opnieuw geëvalueerd.

'We volgen de situatie op de voet, maar gaan er momenteel van uit dat we kunnen starten in code groen'

Ben Weyts, Vlaams Minister van Onderwijs

Dit jaar nog zouden dan weer proclamaties, infodagen en doctoraatsverdedigingen mogelijk moeten zijn. Daarvoor gelden dezelfde veiligheidsprotocollen als in de cultuur- en evenementensector. 'We bieden diverse mogelijkheden voor de organisatie van eindejaarsactiviteiten zoals proclamaties – die voor studenten en docenten toch belangrijke overgangsrituelen zijn', zegt Weyts daarover.

Powered by Labrador CMS