GIDS NACHTWINKELS

De ultieme Leuvense nachtwinkelgids

'We zagen een random iemand die eigenlijk beter geen alcoholische dranken zou kopen. Maar hij deed het toch. Hij scheen gelukkig te zijn ermee.'

Even essentieel als een goed fond'ke leggen voor een nachtje uit is het bezoek aan een van de vele nachtwinkels in Leuven. Welke is de beste? 

Gepubliceerd

Een avondje uit? Nog snel iets gaan halen om te eten? We trokken eropuit om de Leuvense nachtwinkels met elkaar te vergelijken. We vergeleken de prijzen van een blikje Carapils van 33 centiliter, een zak Lays Naturel chips van 175 gram, een Hexa wegwerpvape én een pakje condooms. Zo weet je perfect langs waar je moet passeren als je een wilde nacht tegemoet gaat.

1. Nachtwinkel in de Naamsestraat (1 ster)

Onze reis begint tegenover de Dulci. Deze nachtwinkel was niet echt ordelijk gerangschikt, dus het was moeilijk om alle prijzen te vinden. Op sommige prijskaartjes is bijvoorbeeld ook de nieuwe prijs over de oude geschreven. Waarschijnlijk om te besparen op goedkope etiketten van de Colruyt. 

De prijzen hier zijn ook meteen de duurste prijzen van heel Leuven, maar dat zal aan de centrale ligging van de winkel liggen. Bovendien was de winkelier niet echt vriendelijk: toen we louter informeerden naar de prijs van een pakje condooms, ging hij er meteen van uit dat we het wilden kopen.

Prijzen

Carapils €0,90

Lays Naturel €3,50

Hexa vape €13,00

Condooms €5,90 voor 3 condooms

2. Sky Nachtwinkel in de Naamsestraat (3 sterren)

Iets verder op de Naamsestraat bevindt zich de Sky Nachtwinkel. In de winkel werden we vergezeld door een Takeaway-bezorger die zijn brommer voor de deur had geparkeerd. De eigenaar van de nachtwinkel was zeer vriendelijk en geduldig. De prijzen van deze nachtwinkel lagen iets lager dan die van de andere nachtwinkel op de Naamsestraat, misschien is dat het nog net waard om de 500 meter extra te wandelen.

Prijzen

Carapils €0,70

Lays Naturel €3,50

Hexa vape €11,00

Condooms €14,50 voor 12 condooms

3. Student Corner in de Frederik Lintstraat (4 sterren)

In de Student Corner is geen enkel product voorzien van een prijskaartje. Dat kwam ons heel slecht uit, omdat we moesten vragen naar de prijs van een blikje Carapils, een zak chips, een vape en een pakje condooms zonder achteraf iets te kopen. De eigenares van de winkel had gelukkig veel geduld en bleef steeds vriendelijk. 

Door telkens iets vast te nemen, de prijs te vragen en het terug te leggen kwamen we erachter dat de prijzen hier ook in de gemiddelde categorie vallen. Toen we naar buiten gingen, riep de winkelier ons toch nog een thank you na, al hadden we niets gekocht. Dag en bedankt hé.

Prijzen

Carapils €0,70

Lays Naturel €3,50

Hexa vape €11,00

Condooms €3,95 voor 3 condooms

4. Sherpa Nachtwinkel in de Tiensestraat ( 3 sterren)

Karma, de eigenaar van deze nachtwinkel, kennen we nog van een interview met hem dat in 2020 is verschenen in Veto. Hij bleek een veelzijdig figuur: hij heeft onder meer de Mount Everest al beklommen. 

De Nepalese winkelier was heel aangenaam en heel vlot in de omgang met zijn klanten. Zijn prijzen zijn redelijk hoog, maar de goedkoopste vapes zijn wel hier te vinden. Ideaal voor als je een avondje uitgaat in Politika Kaffee, de HDR of de Recup. Want ja, iedereen weet dat daar de ferventste vapers vertoeven.

Prijzen

Carapils €0,80

Lays Naturel €3,50

Hexa vape €10,00

Condooms €15,00 voor 10 condooms

5. Nachtwinkel op het Herbert Hooverplein (2 sterren)

Deze nachtwinkel leek langs de buitenkant meer op een kledingwinkel: een groot, schoon venster, een georganiseerde winkel, gewone lichten in plaats van felle neonverlichting. 

De winkelier had echter niet de vriendelijkheid van een medewerker in een kledingwinkel. Het leek alsof hij ons zo snel mogelijk buiten wilde hebben, al was het absoluut niet druk in zijn nachtwinkel. Zijn prijzen zijn ook niet zo laag. Jammer, want de plek is gunstig gelegen voor uitgaanders.

Prijzen

Carapils €0,80

Lays Naturel €3,00

Hexa vape €11,00

Condooms €4,50 voor 3 condooms

6. Night Shop in de Diestsestraat (4 sterren)

Ver buiten het centrum gelegen, maar wel de winnaar op vlak van prijzen, is de Night Shop in de Diestsestraat. Vermoedelijk hebben veel studenten dat al door, want het was heel druk in deze nachtwinkel. We moesten zelfs aanschuiven om naar de prijs van condooms te vragen. Je komt hier dus best niet als je haast hebt wat dat laatste betreft.

Prijzen

Carapils €0,60

Lays Naturel €2,95

Hexa vape €12,00

Condooms €3,50 voor 3 condooms

7. The Night Bites in de Dirk Boutslaan (3 sterren)

Naast de Dijle bevindt zich de nachtwinkel die zich comfortabel in het midden mag plaatsen in onze ranking. Het is een nachtwinkel met gemiddelde prijzen, gemiddelde klantvriendelijkheid en een gemiddelde staat van de winkel. Een typische nachtwinkel om langs te passeren, maar zeker niet om speciaal je benen voor moe te maken.

Prijzen

Carapils €0,80

Lays Naturel €3,50

Hexa vape €12,00

Condooms €12,50 voor 10 condooms

8. Nachtwinkel op de Vismarkt (5 sterren)

Op maar vijf minuutjes wandelen van de Oude Markt ligt de nachtwinkel op de Vismarkt. In de winkel werden we vergezeld door een anonieme passant die eigenlijk beter geen alcoholische dranken zou kopen, maar hij deed het toch. Hij scheen er gelukkig mee te zijn. 

De winkelier bleef ons hele bezoek vriendelijk en de prijzen zijn maar een beetje hoger dan die van de nachtwinkel in de Diestsestraat. We zitten dus met een duidelijke winnaar: de nachtwinkel heeft een goede ligging, gecombineerd met goede prijzen en klantvriendelijkheid. En bijzondere anonieme passanten.

Prijzen

Carapils €0,60

Lays Naturel €3,20

Hexa vape €10,00

Condooms €5,00 voor 3 condooms

9. Lama Night Shop in de Minderbroedersstraat (4 sterren)

Om onze nachtwinkeltour af te sluiten, gingen we nog binnen bij de Lama Night Shop. Hierbij geven we een handige tip die jou een kwartier kostbare tijd zal besparen: je mag bij het gaan van deze winkel niet vertrouwen op Google Maps. Die stuurt je foute weg op. 

De nachtwinkel bevindt zich op de hoek van de Minderbroedersstraat en de Parijsstraat. Het is de kleinste nachtwinkel op onze tour en is zelfs bijna gezellig te noemen. De prijzen zijn wel minder gezellig: het is de op één na duurste nachtwinkel van Leuven. Desalniettemin een sterke kandidaat.

Prijzen

Carapils €0,80

Lays Naturel €3,80

Hexa vape €12,00

Condooms €5,80 voor 3 condooms

Powered by Labrador CMS