NIEUWS LOKO

Nog geen nieuwe voorzitters bij studentenkoepel LOKO

Na een lange verkiezing werden Dries Ceuppens en Ine Vanlinthout niet verkozen tot volgende voorzitter en ondervoorzitter van LOKO. De twee kwamen op als duo: omdat niet iedereen over beide kandidaten afzonderlijk overtuigd was, geraakten ze nog niet verkozen.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

De Algemene Vergadering (AV) van LOKO stemde vrijdagavond over de kandidaturen van Dries Ceuppens en Ine Vanlinthout voor respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de studentenkoepel. Een eerste stemronde eindigde met een staking der stemmen, waarna een tweede ronde uitsluitsel bracht en het duo niet verkozen werd. 

Ceuppens beleefde een lange avond en werd vooral door VTK het vuur aan de schenen gelegd tijdens de vragenronde. De ingenieurs beten zich stevig vast in enkele van de antwoorden en vuurden een resem bijvragen af op de student fysica. Daarnaast speelde voor VTK dat het duo elkaars mindere kwaliteiten eerder zou versterken. 'Hun zwaktes overlappen en ze vullen elkaar onvoldoende aan', klonk het. 

Te weinig inspraak

Een goede dossierkennis, enthousiasme en polyvalentie spraken in het voordeel van Ceuppens, maar een een deel van de AV verweet de huidige Mandataris Diversiteit van LOKO een gebrek aan visie. Zo vonden enkele kringen dat die onvoldoende in detail zou hebben geantwoord op concrete cases die ze hen op voorhand al hadden voorgelegd. 

Daarnaast woog voor de AV door dat Ceuppens nog te weinig zou hebben meegenomen van de input van de studentenvertegenwoordigers. 'Voor een visietekst die hamert op inspraak, heb ik me onvoldoende gehoord gevoeld', klonk het onder meer.

De positieve beoordeling van Vanlinthout woog niet op tegen de twijfels over Ceuppens

Ook een gebrek aan doortastendheid was een pijnpunt, maar wel een waar die tijdens de verkiezing in groeide. Vanlinthout, die opkwam als ondervoorzitter, had het iets gemakkelijker: haar antwoorden konden de kringen tevreden stellen, doordat ze bijvoorbeeld met concrete stappenplannen van aanpak zwaaide. Daarbij voelden de studentenvertegenwoordigers zich gehoord in de gesprekken die ze eerder al met haar hadden.

De AV liet haar voorkeur uit over Vanlinthout en vroeg de kandidaten om zich alsnog apart te laten verkiezen, zodat de studente taal- en letterkunde eventueel individueel verkozen kon worden. Dat verzoek werd door de kandidaten niet ingewilligd. Als duo geraakten ze dus niet verkozen. 

Voor beide kandidaten is het nog mogelijk om opnieuw op te komen op een later moment, na toepassing van eventuele feedback  — niet ongebruikelijk bij voorzittersverkiezingen.

Powered by Labrador CMS