NIEUWS 24 URENLOOP

Ochtendupdate 24 urenloop: dit heb je vannacht gemist

Ben je net wakker en ben je benieuwd wat je afgelopen nacht gemist hebt van de wedstrijd? Veto geeft je een ochtendupdate: problemen met het scorebord zorgden voor verwarring en ondertussen komt recordman Max Pollet steeds dichter bij zijn doel.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Zoals wel vaker op de 24 urenloop, verliep de nacht vrij gelijkmatig. Er gebeurden geen al te grote wissels. Aan de top blijven VTK en Apolloon gewaagd aan elkaar. Wat opvalt, is dat VTK er niet in is geslaagd om een grote voorsprong op te bouwen tegenover hun rivaal. 

Normaal gezien is dat wel het geval, aangezien Apolloon 's nachts niet haar beste lopers stuurt. Het is wachten of de slechte weersvoorspelling – er wordt de hele dag door nattigheid verwacht – het verschil kan maken voor VTK. Het is immer bekend dat Apolloons beste lopers – die vaak professioneel met sport bezig zijn – niet graag het risico nemen op blessures.

VRG-Crimen verrast

De klassieke tweestrijd Ekonomika-LBK werd deze nacht vooral gewonnen door de economen. De voorsprong op de landbouwingeneurs is groot, op het hoogtepunt en bij het schrijven van dit artikel bedroeg die tot wel 6 volledige rondjes. 

Ekonomika zit stevig in het zadel, maar de boeren van LBK blijven strijdlustig: 'boeruh!', roept de achterban nog even bevlogen als aan het begin van de wedstrijd. De boeren zijn nog lang niet naar huis gespeeld.

Runner's High, het verbond van de Letterenkringen en de Pedagogische Kring, verbaast momenteel vriend en vijand

Grote verrassing in de middenmoot deze editie is VRG-Crimen. De juristen en criminologen in spe bezetten zo goed als de hele nacht de 7de plaats. Dat is ongebruikelijk, want vorig jaar eindigde de ploeg nog op de 12de plaats.

Industria loopt ondertussen ruim voor op haar rivaal Hoogmedisch Verbond. Terwijl vorig jaar Atmosphere hen nog op de hielen zat vanaf de 7de plaats, moet die nu de duimen leggen voor VRG-Crimen. Atmosphere staat bij schrijven op de 8ste plaats, achterna gezeten door de Winezen.

De zegetocht van Runner's High

Runner's High, het verbond van de Letterenkringen en de Pedagogische Kring, verbaast momenteel vriend en vijand. De underdogs voerden vannacht een steekspel met Politika. Politika aast op de top 10, waar ze de voorbije twee jaar steevast deel van uitmaakte. 

Deze editie lijkt ze het daar moeilijker mee te hebben, maar de sociale wetenschappers kunnen nog verrassend uit de hoek komen. Het wordt nog spannend. Psychologische kring hinkelt ondertussen traag achter hen aan, maar blijft wel voor op Farmaceutica, OkeR en Lerkeveld.

Max blijft geven

De nacht verliep niet zonder problemen. Omstreeks vier uur 's nachts viel het scorebord uit op de website van de organisatie. Het zorgde voor verwarring bij de loopploegen. Na een uur verscheen de telling weer online, al liepen de ploegen daardoor wel 'blindgewijs'. 

De oorzaak van het probleem zou hebben gelegen bij een defecte lopersstok van Industria, zo meldde Quivr aan Veto in onze liveblog. Het probleem bleek echter louter grafisch van aard: er gingen geen gegevens verloren, en de telling blijft zuiver, verzekert het Quivr-team.

Tot slot blijft recordman Max Pollet van loopploeg Lerkeveld doorzetten in zijn recordpoging. Pollet liet voor de wedstrijd in Veto optekenen dat hij mikte op 200 rondjes in totaal, een pak meer dan het huidige record van 170 rondjes. Hij liet ook weten daar zelfs boven te willen gaan zolang hij zich nog goed voelt. Bekijk het tussentijdse interview met Max op onze sociale media. 

De wedstrijd gaat nu haar tweede fase in, en het weer wordt er niet beter op. Er kan nog van alles gebeuren. Tune in bij Veto's liveblog om niets te missen van op het veld!

Powered by Labrador CMS