NIEUWS CAMPUSCUP

Rechtenstudenten KU Leuven winnen Campus Cup

De winnende ploeg kreeg de Campus Cup overhandigd.

Studenten van de opleiding Rechten aan de KU Leuven winnen de vijfde editie van de Campus Cup. Het is de eerste keer dat de KU Leuven met de beker naar huis mag.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Rechtenstudenten van de KU Leuven namen het afgelopen donderdag in een bloedstollende finale op tegen de studenten van Biomedische Laboratoriumtechnologie van de Erasmushogeschool. Uiteindelijk konden Nona Janssens, Marcia Gybels, Matthias De Broeck en Victor Daele de felbegeerde Campus Cup in de wacht slepen.

Tot de laatste vraag ging het gelijk op tussen de twee ploegen, waardoor presentator Otto-Jan Ham nog een extra schiftingsvraag moest stellen. Rechtenstudente Marcia Gybels drukte net iets sneller dan haar tegenstander af, en wist dat Joe Biden de oudste president ooit van de VS is. Zo troefde ze de overwinning af voor de KU Leuven. 'Ik was mega nerveus omdat ik al twee foute antwoorden had gegeven in de laatste ronde', zegt Gybels. 'Ik ging van inzinking naar extase. Het was onbeschrijfelijk.'

'Nog voor geen enkel examen heb ik zoveel stress gehad'

Nona Janssens, winnaar Campus Cup

De finale van de Campus Cup werd niet live uitgezonden, maar opgenomen op 27 april. Maar goed ook, want de dag na de uitzending hebben de finalisten net zoals veel andere studenten een examen.

Sinds 2019 presenteert Otto-Jan Ham de Campus Cup, een quizprogramma waarbij studenten van universiteiten en hogescholen het tegen elkaar opnemen. KU Leuven studenten raakten al twee keer in de finale, maar dit jaar is het de eerste keer dat de Leuvense universiteit de quiz gewonnen heeft.

Rechtenstudenten van andere universiteiten hebben wel al eerder gezegevierd: die van de UGent wonnen de eerste editie in 2019 en die van de UAntwerpen in 2021. De winnaars van deze editie raden elke student aan om zich volgend jaar voor de quiz in te schrijven. 'Je moet wel goed tegen de stress kunnen', waarschuwt Nona Janssens. 'Nog voor geen enkel examen heb ik zoveel stress gehad.'

Powered by Labrador CMS