Het Bicky-Rapport

Red de Bicky!

25 oktober 2016
Artikel
Slechts twee standjes bieden de Bicky Burger aan. Een klassieker lijkt met uitsterven bedreigd.

Eerste vaststelling na een rondje op deze editie: slechts twee ploegen durfden zich te wagen aan dé klassieke versnapering op de 24 urenloop. De ploegen kiezen vandaag de dag voor meer exotische versnaperingen, zoals Italiaanse pizza's, Mexicaanse nacho's of gewoon soep. De Bicky is met uitsterven bedreigd!

Politika en Wina bieden elk een overheerlijke Bicky aan. Politika gaan voluit voor een brede selectie aan Bicky’s. Naast de Bicky Classic kan je ook een Bicky Bacon en een Bicky Cheese scoren. Wina gaat dan weer voor eenvoud en biedt de gewone variant aan. Voor een klassieke Politica-Bicky betaal je één euro. Bij Wina ben je maar tachtig cent kwijt. De prijs zegt niet altijd alles, er is ook zoiets als een smaaktest.

Politika houdt het sober en kiest voor een versie zonder augurken. Geen onoverkomelijk probleem. De combinatie van sauzen zit goed: de originele Bickysauzen zoals het hoort. Ook de hamburger is voldoende sappig. Hoewel het broodje een beetje koud is, heeft deze Bicky zeker de verwachte kwaliteit.

Over naar Wina. De wiskundigen en natuurwetenschappers kiezen voor de originele Bicky, mét augurk. Punten voor correctheid. Nadeel bij Wina is dan weer het lange aanschuiven. Twee standjes geven natuurlijk niet voldoende vergelijkingsmateriaal om tot een grondige analyse te komen om de felbegeerde titel 'Beste Bicky' binnen te rijven.

Daarom is door de jury dan ook unaniem beslist om beide standjes te onderscheiden voor hun ijver om de Bicky te bewaren als dé delicatesse die deze 24 urenloop verdient.

Volg onze liveblog hier.