‘Think Abroad 2018’: voor elke student die van reizen houdt

(of van bier, of van dansen, of van eten, of van lasershooten)

21 maart 2018
Artikel
Auteur(s): Ianthe Cooreman
Maandagavond, 19 maart. De geur van vers gemaakte chili con carne vult de tuin van LOKO. Studenten staan warm ingeduffeld, met sjaal, muts en jas, gezellig te praten rond tafeltjes vol kleurrijk eten.

‘Wij zijn Nederland!’ zegt een enthousiaste medewerkster van de Psychologische Kring, wijzend naar de kaasblokjes en de stroopwafels op hun tafeltje. Verschillende kringen zijn vanavond present en stallen trots de hapjes van het land uit dat ze vertegenwoordigen. De avond is nog maar net begonnen, maar de sfeer zit er al goed in. Met een knapperig hapje uit Portugal, luisteren we naar het enthousiast gebabbel van verschillende talen in de tent en beginnen we aan de eerste avond van de zesde editie van Think Abroad.

Think abroad, make a bridge

De Think Abroad Month is een samenwerking van LOKO Internationaal met verschillende studentenkringen en Pangaea. Het sympathieke initiatief was ontstaan vanuit het idee om studenten warm te maken voor een Erasmuservaring in het buitenland. Doorheen de jaren is het evenement echter uitgegroeid tot een groter concept, waarbij niet enkel wordt ingezet op lokale en internationale studenten, maar ook op het samenwerken tussen de lokale en internationale kringen onderling. Vandaag is de Think Abroad Month compacter geworden met zijn twee weken in plaats van een maand, en dat zie je ook in de naam. ‘Month’ is gesneuveld, maar het aantal activiteiten blijft hetzelfde. LOKO wil met deze ingekorte ‘rode pepertjes’-versie duidelijker benadrukken wat de rode draad is.

‘Door middel van verschillende activiteiten willen we zowel lokale en internationale studenten, als verschillende studentenkringen en studentenverenigingen bijeen brengen', zegt Mariam Harutyunyan, coördinator Internationaal bij LOKO, en hoofdorganisator van Think Abroad 2018. 'Op die manier wil Think Abroad een brug vormen tussen internationale en lokale studenten en de drempel verlagen voor samenwerking tussen internationale en lokale studentenverenigingen en -kringen.’

'Think Abroad wil de drempel verlagen voor samenwerking tussen internationale en lokale studentenverenigingen en -kringen.'

Mariam Harutyunyan, coördinator LOKO Internationaal

Het aanbod aan activiteiten is zeer divers: waar de openingsavond van start ging met internationale tapa's, kan de nieuwsgierige student in de komende weken ook in de Alma proeven van allerlei internationale gerechten. Maar ook een bezoek aan de Stella-fabriek, evenals salsalessen, een brunch en een slotevenement in Pangaea passeren de revue.

Abroad Games

Maar dit is nog niet alles. Naast de verschillende evenementen, is er dit jaar ook een nieuw element: de Abroad Games.

Harutyunyan verduidelijkt: ‘De Abroad games spelen zich af doorheen de verschillende activiteiten van Think Abroad. Telkens komt er op Facebook voor elk evenement een nieuwe opdracht online, zoals bijvoorbeeld, ‘ga naar Pangaea en post een foto van jezelf met de barman’. Zo kan je tijdens de evenementen punten verzamelen. Op het einde van de week tenslotte, gaan de deelnemers met de meeste punten lasershooten. De winnaars uit dat lasershootgevecht mogen de prijzen mee naar huis nemen.’

En de prijzen zijn niet mis: wie met de hoofdprijs naar huis gaat, mag genieten van een dinertje voor twee in de Pronto Tapas Bar in de Munstraat. De winnaar van de tweede prijs mag met vijf vrienden gratis naar Cinema Zed (of zes keer alleen, kan ook leuk zijn) en de derde prijs bestaat uit een heus bierpakket van Leuven Leisure.

Voor je selfies gaat nemen in Pangaea, wel nog even registreren op deze site.