Louise Goegebeur

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Louise Goegebeur

Babylon speelt 'Orestes', een klassieke tragedie van Euripides in de versie van Hugo Claus. Moedermoord, incest en wraakgodinnen als ingrediënten van een boeiende, maar weinig aangrijpende opvoering.

Met concrete teksten en sprongen in de realiteit combineert NFK toegankelijke en abstracte scènes. Een zelfgeschreven stuk over de dwarsdoorsnede van het leven : KIDZ who DNT A.G.R.E.E. 2.0.

Het culturele aanbod in Leuven is groot. Daarom schiet een Leuvense expert te hulp en maakt hij/zij een interessante selectie. Deze maand is het de beurt aan Cilia Gouwy, coördinator LOKO Cultuur.

In Museum M onderzoekt kunstenaar Oriol Vilanova de vertaalslag tussen kunstwerk en publiek. Daarvoor speelt de curator een sleutelrol.

Vorige week organiseerden de vierdejaarsstudenten ingenieur-architect de Existenzweek. Het vinden van een geschikte locatie voor dat evenement bleek een helse zoektocht.

Jaarlijks organiseren de vierdejaarsstudenten ingenieur-architect de Existenzweek. Een vervallen basisschool werd dit jaar omgebouwd tot een kruising tussen een pop-up campus en een festival.

Een gids leidt ons rond op het Ithaka Kunstenfestival. De tentoonstelling vult jaarlijks een verlaten locatie in Leuven met werk van jonge kunstenaars. Veel verhaal, maar weinig gesprekstof.

De architectuuropleidingen op campus Sint-Lucas zijn sinds enkele jaren geïntegreerd binnen de KU Leuven en maken dus geen deel meer uit van de hogeschool LUCA School Of Arts.

Het culturele aanbod in Leuven is groot. Daarom schiet een Leuvense expert te hulp en maakt hij/zij een interessante selectie. Deze maand is het de beurt aan Mike Naert, directeur van Het Depot.

Leuven wil in 2020 starten met de bouw van een nieuwe grote podiumkunstenzaal. Wie de zaal zal beheren en wat de gevolgen zijn voor de huidige culturele infrastructuur is nog onduidelijk.

Existenz, de culturele organisatie van de vierdejaarsstudenten burgerlijk ingenieur architect, pakte in de Vaartkom uit met een sterke locatie voor hun Café Exposé.

"Pardon! Sorry dat ik leef." Aangetrokken door die titel, liep de schouwburg vol met nieuwsgierigen. SKaGen bracht een rollenspel tussen een procureur en iemand die net een misdrijf heeft gepleegd.

Spelen met bouwblokken van 10 meter breed? Het kan met prefab houtskeletbouwelementen. Het Limburgse bedrijf Machiels Building Solutions bouwt zo een nieuw studentencomplex in de Blijde Inkomststraat.

Maandagavond bevonden we ons niet op de aardbol. Het Depot tolde als een satelliet rond in de ruimte op de melancholische melodieën van Tout Va Bien, het muzikaal project van Jan-Wouter Van Gestel.

Studeer je in Leuven dit weekend en heb je nood aan een luchtige, creatieve pauze? Ga dan eens langs op de ‘POP = ART’ tentoonstelling van Studio Brussel in het M-museum.